Márton Gábor: Egységesek vagyunk!

A PMFC vezetőedzője örült az NK Slavonija Pozega ellen látottaknak, de már a szombati főpróbára is figyel.

A PMFC szerdán 3-0-s félidőt követően 6-2-re verte utolsó előtti, idegenbeli felkészülési találkozóján a horvát harmadik ligás NK Slavonija Pozega együttesét. A pécsi szakmai stáb ezúttal két részre bontotta a keretet, és 70-20 perc arányban figyelte teljesítményüket. Márton Gábor vezetőedző a találkozót követő értékelésében elmondta honlapunknak, sokszor nagyon szép, nem tanítható mozdulatokat látott játékosaitól, amellett, hogy a gárda végig egységesen mozgott.

– A Pozega elleni edzőmérkőzést arra szántuk, hogy a csapat egyik fele nagyobb meccsterhelést kapjon, mint a másik – fogott bele Márton Gábor. – Nálunk szinte az összes fiatal az első félidőben játszott, hozzáteszem jól. Igaz, néha volt egy kis zavar és azt kell mondjam, a játékvezető jól vezette a találkozót, de abban a pillanatban, hogy egy kicsit segítenie kellett, nem habozott. A partjelzők nem igazán érezték a les szituációkat, de ettől eltekintve összességében rendben volt minden, ahogy a csapattal is. Az utolsó húsz percre érkezők úgy szálltak be, hogy nekik előtte volt egy edzés a szomszédos pályán, s azt a feladatot kapták, hogy próbálják minden szituációban agresszívan letámadni az ellenfelet – folytatta. – Ezt maximálisan meg is valósították, nagyon közel álltak ahhoz, hogy hibátlan játékot nyújtsanak. Nagyon szép, nem tanítható, kreatív dolgokat láttunk a fiúktól, ami további reményre ad okot. Emellett sokat és gyorsan futottunk, végig látszott, hogy egységesek vagyunk. Remek pályán, jó ellenfél ellen futballozhattunk, úgyhogy a meccs minden tekintetben elérte a célját – mondta a piros-feketék trénere.

A mecsekaljaiakra még egy előkészületi mérkőzés vár. Július 30-án, szombaton 18:00 órától a PMFC Stadionban fogadjuk a szerb FK Backa 1901 labdarúgócsapatát. Márton Gábortól azt kérdeztük, mire számíthatnak a hétvégén remélhetőleg ismét nagy létszámban kilátogató szurkolók. Trénerünk több között elmondta, nem feltétlenül a nagyarányú győzelem a cél, ám örülne, ha focistáink alaposan megörvendeztetnék a drukkereket.

– Az ezúttal szerdán kevesebbet játszók szombaton több lehetőséget kapnak. Próbáljuk a terhelést kijjebb tolni annak érdekében, hogy lássuk, ki bírja tovább. Fel kell készülnünk arra, hogy a bajnoki meccseken már csak három cserelehetőséggel élhetünk, úgyhogy továbbra is figyeljük, bizonyos szituációkban kire számíthatunk igazán. Másrészről főpróbaként tekintünk az FK Backa elleni felkészülési összecsapásra, ahol nem feltétlenül a sokgólos győzelem a cél, de szeretnénk a szurkolóinkat megörvendeztetni. Nem sokat tudunk szombati vendégeinkről. Azt mondják róluk, hogy nagyon erős szerb harmadosztályú csapat, ennek minden velejárójával, a déli mentalitással együtt. Ám ha ezt az agresszív és kreatív játékot látom majd a csapattól, akkor készen állunk az NB III-as rajtra. Lassan körvonalazódik a Dunaharaszti MTK elleni kezdőcsapat, de még nem élem bele magam. Remélem, hogy továbbra is elkerülnek minket a betegségek, sérülések és mindenki bevethető lesz a szezonnyitón. Egyelőre kimondottan kellemes gondjaim vannak e tekintetben és örülnék, ha ez megmaradna a harmincnegyedik forduló végéig – zárta gondolatait a PMFC vezetőedzője, Márton Gábor.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram