Gyors gólváltás, elillanó veretlenség

Közel hat esztendő után találkozott ismét bajnoki mérkőzésen a PMFC és a Szigetszentmiklós, a két labdarúgócsapat ezúttal az NB III Közép-csoportjának 4. fordulójában mérkőzött meg Pécsett, a Stadion utcában. A Márton Gábor vezette piros-feketék veretlenül várták a találkozót. A baranyaiak kimondva – kimondatlanul is a hibátlan mérleg megtartásának jegyében léptek szépszámú közönségük előtt pályára.

????????????????

????????????????

A mecsekaljaiak nem vártak sokat, Havasi Dániel lövése után ugyan még tisztázni tudtak a fehér mezesek, a második percben viszont már megszerezték a vezetést a mieink. Egy jobbról beívelt labdára Bodor Márkó érkezett a legjobban a kapu előtti tömörülésben, szélsőnk harcosan ugrott fel védőjével, Májerrel, akiről végül a jobb alsóba jutott a labda, 1-0.

Ez aztán megadta a kellő alaphangot a csatának, sajnos azonban hamar érkezett a vendégek válasza. A 9. minutumban egy kontra során a szigetszentmiklósiak próbálkoztak balról, Fritz talán lőni akart, talán beadni, labdája mindenesetre Földest találta meg a jobb oldalon, aki kapásból kegyetlenül a kapuba vágta a játékszert, 1-1. Nem sokkal később, egészen pontosan a 12. percben sokasodni látszottak a bajok. Egy megkésett belépőt követően büntetőhöz jutottak a Pest megyeiek, a jogos tizenegyest pedig Mojzer György értékesítette a bal sarokba. Sólyom Csaba az ellenkező irányba vetődött, így esélye sem lehetett a hárításra, 1-2.

A gyors gólváltás után nem csökkent az iram, a játék folyamatosságát a 23. percben csak egy ivószünet szakította meg. A rövid frissítő alatt többek között lehetősége volt a két trénernek rendet rakni a futballisták fejében. Erre pedig főleg a házigazdáknak volt szükségük. A küzdőszellemet nem lehetett hiányolni a pécsiekből, akik igyekeztek mihamarabb egyenlíteni.

Sokszor viszont a pontatlanság gátolta meg őket ebben. A 37. percben Havasi Dánielnek volt óriási esélye, közeli sarkazását viszont blokkolni tudták a vendégek. Nem sokkal utána ismét a támadóé volt a főszerep, a Kónya Dávid által jobbról középre tett labdát az egyik védő vágta éppen saját kapuja fölé. Az első félidő rendes játékidejének végéhez közeledve akadt helyzete a zöld-fehéreknek is, a 44. percben Mojzer György lőtt távolról, Sólyom Csaba viszont rajta volt és megfogta a középre tartó labdát.

A fordulást követően két helyen is változtatott a PMFC vezetőedzője, Márton Gábor. A tréner a védelem megszilárdítása végett Fekete Marcellt hívta le, akit Szabó Richárd váltott, míg a pécsi támadószekcióba Bodor Márkó helyére Schmidt Zsolt érkezett. A hazaik mezőnyfölényben játszottak, míg a szigetszentmiklósiak inkább kontrákra rendezkedtek be.

Az 57. percben egy mutatós pécsi szögletvariációt láthatott a nagyérdemű, csakhogy ezzel sem kerültek közelebb az egalizáláshoz a jól küzdő mieink. A kapura lövések helyét a második játékrészben átvették a sárga lapok, amik javarészt a vendégekhez kerültek kiosztásra. Vészesen fogyott az idő is, ami csak a Szigetszentmiklósiaknak kedvezett.

A 74. percen aztán Kónya Dávid eresztett meg egy veszélyes lövést, de gól ebből a jobbszélsőnk általi kísérletből sem született. Hat minutummal később villantak Csurka Zoltán tanítványai is, szerencsére Fritz Attila lövése csak a bal oldalhálót zörgette meg, igazi nagy ziccert nem tudtak kialakítani. A hajrában hiába tettek meg mindent a pécsiek, végül 2-1-re nyert a jó erőkből álló Szigetszentmiklós. Oda tehát a piros-feketék veretlensége, akik a következő fordulóban Dunaújvárosban javíthatnak. A PMFC csapata 2014. december 6. után kapott ki ismét hazai pályán lejátszott bajnoki mérkőzésen!


NB III Közép-csoport, 4. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 1 300 néző. Vezette: Mód István.
PMFC – Szigetszentmiklós 1–2 (1-2)

Gólszerzők: Májer (2. – öngól), Erdei (9.), Mojzer (12. – büntetőből)
Sárga lap: Fellai (17.), Koller (84.), Schmidt (91.) ill. Barna (50.), Erdei (55.), Sipos (63.), Pintér (89.)

PMFC: Sólyom – Kónya K., Erőss, Fellai, Fekete (Szabó, 46.) – Koller – Kónya D., Takács (Hleba, 75.), Bodor (Schmidt, 46.), Károly – Havasi. Vezetőedző: Márton Gábor.

Szigetszentmiklós: Mikler – Földes, Erdei, Rodenbücher, Fritz – Vass (Pintér, 87.), Barna, Májer, Sipos – Breakwell (Pölöskei, 65.), Mojzer (Szanyó, 76.). Vezetőedző: Csurka Zoltán.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram