28 éves lett a PMFC korábbi gólerős szélsője

Nem volt az még olyan régen, sok pécsi szurkoló emlékében élénken él, amikor Lovrencsics Gergő a PMFC futballistájaként szerepelt. A ma 28. életévét betöltő válogatott középpályás jelenleg az élvonalbeli Ferencváros alkalmazásában áll, de nem volt ez mindig így.

A napvilágot 1988. szeptember 1-én látta meg Szolnokon, pályafutását pedig a Budafokban kezdte, ahová kalandos úton került. Családjával Gödöllőre költöztek, onnan járt be a Szent István Közgazdasági Szakközépiskola fociosztályába, majd pedig ment át edzésre a Budafoki LC telephelyére.

Ott futballozott tinédzserként, idővel pedig felkerült az első csapathoz. Bemutatkozó mérkőzése 2006. augusztus 19-én volt a Baktalórántháza ellen. A szezonban huszonkét meccsen négy gólt ért el. Csapata azonban a bajnokság végén kiesett a másodosztályból.

A már jóval ismertebb, pécsi korszaka 2008-ban kezdődött, húsz esztendősen került az akkor NB II-ben szereplő PMFC-hez. A piros-feketék között 2008. március 1-én debütált, egy soroksári idegenbeli meccsen Nagy Tamás a kezdőben adott neki lehetőséget. Első gólja sem váratott magára sokáig, amit március 15-én, a Dunaújváros ellen szerzett meg.

A 2007-2008-as szezon második felében tizenhárom bajnokin háromszor talált be, a következő évadban pedig huszonhárom meccsen szerzett tíz góljával már alapembernek számított Mecsekalján. Lovrencsicsék ráadásul bejutottak a Ligakupa siófoki döntőjébe is, ahol végül ezüstérmes helyen zártak a Videoton mögött.

Az ezt következő két – 2009-2010 és 2010-2011 – szintén NB II-es versenyidőszakban is kihagyhatatlan volt a szélső, aki szép számmal termelte a gólokat. A Pécsben összesen nyolcvannégy másodosztályú bajnokin lépett pályára, harmincöt gól fűződött a nevéhez. Ezt követően kalandos úton Pápára került. Miközben a PMFC visszajutott az élvonalba.

Lovrencsics Gergő a Veszprém-megyei kitérőt követően légiósának állt, 2012. júniusában a lengyel elitmezőnyben szereplő Lech Poznanba igazolt, ahol csodálatos sikereknek volt részese. A poznani évek alatt együttesével megnyerték a bajnokságot és a szuperkupát, továbbá bejutotta a helyi kupadöntőbe, illetve az Európa Liga-csoportkörbe is.

A szélső a magyar válogatottban 2013. június 6-án mutatkozott be Kuvait ellen. 2014 november 14-én gólpasszt adott Gera Zoltánnak a nagyon fontos finnek elleni EB-selejtező mérkőzésen. Ugyancsak ebben a selejtezősorozatban szerezte első válogatott gólját 2015. október 11-én a görögök ellen. Részt vett a 2016-os Eb-n, ahol a portugálok és a belgák ellen is pályára lépett.

Klubunk ezúton is nagyon boldog születésnapot kíván a ma 28. életévét betöltő korábbi szélső középpályásának, Lovrencsics Gergőnek!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram