Bátrak voltak a fiatalok

A múlt heti, Videoton elleni kupamérkőzésen három tehetséges U19-es futballistánk is lehetőséget kapott Márton Gábortól és nem is vallottak szégyent a bivalyerős első osztályú együttessel szemben. Cikkünkben arról kérdeztük őket, hogy érezték magukat a találkozón.

Varga Tamás, balhátvéd

vargat

Hogy érezted magad a pályán?

– Az első félidőben több gólt kaptunk, mint amire számítottam. A második játékrészben viszont már masszívabban játszottunk, a hangulat is jobb volt, köszönhetően annak, hogy a nézők is megpróbáltak nekünk segíteni. Így akkor már nagyon jól éreztem magam.

Mi a kedvenc emléked a meccsről?

– A második félidőben volt egy egyéni akcióm, egy cselsorozat, amit lövéssel tudtam zárni. Arra szívesen gondolok vissza.

Mik a céljaid a futballal?

– Egyelőre a felnőtt csapatba szeretnék bekerülni, és ott stabilan játszani. Később pedig meglátjuk, hogy mennyi van bennem, próbálom kihozni magamból a maximumot.

Bata Kristóf, jobbszélső

bata

Hogy érezted magad a pályán?

– Megtisztelő, hogy ilyen játékosok ellen játszhattam. Nem volt könnyű, látszik, hogy az egy más szint. Fizikálisan erősebbek voltak, de nagyon jól éreztem magam, köszönöm a lehetőséget!

Mi a kedvenc emléked a meccsről?

– A legjobb emlékem a mérkőzésről az volt, amikor a válogatott védőt, Szolnoki Rolandot sikerült bekötényezni. Nagyon jó érzés és nagy élmény volt, hogy egy ekkora játékos mellett el tudtam vinni a labdát. Azt gondolom, a találkozón jó teljesítményt is tudtam nyújtani.

Mik a céljaid a futballal?

– A mostani pécsi csapat nagyon tetszik nekem, szeretném itt folytatni a pályafutásomat a felnőttek között, és minél magasabb osztályba juttatni a PMFC-t.

Dóra Dominik, középpályás

dora

Hogy érezted magad a pályán?

– Nem tudom pontosan elmondani, számomra mekkora élmény volt, hogy pályára léphettem egy ilyen remek csapat ellen. Nagyon felemelő érzés válogatott játékosok ellen focizni.

Mi a kedvenc emléked a meccsről?

– Sok emlékezetes momentum van. Amikor például vissza kellett jönnöm egy vendég szöglethez, a többszörös válogatott Kovács Istvánt kellett fognom, de nem egyszer ütköztem a Middlesbrought is megjárt Varga Józseffel. Ezek maradandó emlékek.

Mik a céljaid a futballal?

– Minél magasabb osztályba akarok eljutni, ha már ennyi időt belefektettem a fociba. Szeretnék az NB I-ben is játszani.

Borítókép: vidi.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram