Kiütéses győzelmet arattunk Gyulán

Magabiztos játékkal 6-0-ra győzte le az NB III Közép-csoport 9. fordulójának szombati játéknapján a Várfürdő-Gyulai Termál FC-t otthonában a PMFC. Márton Gábor, a piros-feketék vezetőedzője egy meccsre szóló eltiltása miatt ezúttal nem ülhetett le a kispadra, de ugyanez volt a helyzet a házigazda kék-fehéreknél is.

A találkozó némi meglepetésre egy hazai lehetőséggel kezdődött, Balogh Milán tört kapura, majd 17-ről a háló jobb felébe célzott, Gábor Péter azonban szögletre tudta tolni a játékszert. Ezt átvészelve azonban már a pécsiek vették át az irányítást. Negyed óra elteltével egyre több dolguk akadt a gyulai védőknek.

A 17. percben például Schmidt Zsolt remek ütemben adott be a kapu elé egy labdát, Hadobás Gergő elől azonban még eltudták kanalazni a játékszert. Míg nem sokkal utána egy balról beadott labdát az ötösről Fellai József csúsztatott meg a kapu felé, de Harman József hálóőr reflexszerű mozdulattal megfogta valahogy a játékszert.

A baranyaiak továbbra is óriási mezőnyfölényben futballoztak, s esélyeshez méltóan igyekeztek gólra váltani helyzeteiket. A 34. minutumban Koller Krisztián indította Schmidt Zsoltot, aki balról remekül tálalt a kapu előterében érkező Kiss Patrik elé. Középpályásunk elől azonban még az utolsó pillanatban eltudták pöckölni a játékszert.

Nagy volt a nyomás Őze Tibor alakulatán, aki a 40. percben – mint később kiderült – döntő hibát vétettek. Egy középre adott labdát Ferenczi Máté akart elrúgni becsúszva, de a kezéhez ért a labda. Az Antal Péter által megítélt 11-est Koller Krisztián értékesítette, aki pazar mozdulattal pörgetett a kapu jobb felébe, 0-1. Hazai részről ennek a második félidő elején jött meg a halmazati büntetése.

A fordulást követően alig telt egy perc, máris emberelőnybe kerültek a mieink. A gyulaiaktól Ferenczi Mátét második sárga lappal állította ki a játékvezető, ez pedig láthatóan nagyon megzavarta a kék-fehéreket. Olyannyira, hogy az 53. percben egy hazaadott labdát majdnem saját gólvonala mögé juttatott Harman József kapus, aki végül megmentette csapatát az öngóltól.

A folytatásban egymás után dolgozták ki a lehetőségeket a mecsekaljaiak, az 56. percben Turi Tamás szöglete ugyan elszállt Károly Bálint feje felett, mögötte viszont Hadobás Gergő érkezett, ám támadónk lövése a jobb kapufát érintve célt tévesztett. De a 70. percben már nem volt kegyelem. Szép kontrát vezettek a piros-feketék, Schmidt Zsolt passzát követően Kónya Dávid adott be jobbról, majd a labda Károly Bálintnak volt a legjobb, aki közelről nem hibázott, 0-2!

Ezt követően nem volt megállás, a hazaiak játéka nagyon szétesett, így már csak az volt kérdés, hogy a minden tekintetben jobb pécsiek mennyivel nyernek. A válasz szép adagokban érkezett, a 72. percben Károly Bálint duplázott, 0-3. Míg tíz perccel a vége előtt Koller Krisztián lépett ki remek ütemben, elfektette a kapust, majd ballal a háló közepébe passzolta a játékszert, 0-4!

Itt azonban még mindig nem volt vége, a 87. minutumban egy remekbe szabott támadás méltó befejezéseként Kónya Dávid is feliratkozott a góllövőlistára, 0-5. És, hogy ne maradjon el a záróakkord sem, a rendes játékidő leteltével Turi Tamás állította be a nagyarányú végeredményt, aki a 91. percben remekül csavart a gyulai hálóba egy szabadrúgást, 0-6. A PMFC-nek ez volt zsinórban már a harmadik győzelme.


NB III Közép-csoport, 9. forduló
Gyula, id. Christián László Városi Sporttelep, 200 néző. Vezette: Antal.
Várfürdő-Gyulai Termál FC – PMFC 0-6 (0-1)
Gsz.: Koller (40. – 11-esből, 80.), Károly (70., 73.), Kónya D. (87.), Turi (91.).
Sárga lap: Katona (32.), illetve Schmidt (14.), Turi (19.)
Kiállítva: Ferenczi (46.)

Várfürdő-Gyulai Termál FC: Harman — Bogdán, Ferenczi, Szabó Cs., Zámbori (Szántó) — Okos (Kerekes), Sipos, Katona, Nagy G. — Styecz (Burai), Balogh M. Megbízott edző: Vincze Gyula.

PMFC: Gábor – Fekete, Erőss, Fellai, Varga (Kónya K., 77.) – Turi – Károly, Koller, Kiss P. (Kónya D., 46.), Schmidt – Hadobás (Horvát G., 65.). Megbízott edző: Takács Lajos.


 

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram