Ki ez a “szemtelen” fiatal?

Bata Kristóf, a PMFC tizennyolc éves középpályása gólpasszt adott első felnőtt bajnoki mérkőzésén.

Lehet a piros-feketék utánpótlására számítani, amire példa lehet a pécsi születésű Bata Kristóf is, aki szeptemberben a Videoton FC ellen hazai pályán lejátszott Magyar Kupa-mérkőzésen mutatkozott be az első csapatban. Az 1998-as születésű középpályás múlt szombaton a Mórahalom VSE ellen pedig első felnőtt bajnokiját is kipipálhatta. Második félidei becserélését követően rögtön felvette a ritmust, alig néhány perce volt a pályán, amikor majdnem gólt szerzett, aztán nem sokkal később egy gólpasszal járult hozzá az 5-0-ra végződő győzelemhez.

– Bata Kristófot régóta figyeltük, aki fizikuma miatt nagyon csalóka. Vékony gyerekről van szó, ennek ellenére jó értelemben véve egy szemtelen játékos. Olyan nem tanítható képességekkel van megáldva, ami miatt felhívtuk a felnőtt kerethez. Örülünk neki, hogy így szállt be az első bajnokiján. Jó dolgokat láthattunk tőle, emellett adott egy gólpasszt. Úgy gondolom, megint sikerült találnunk egy olyan utánpótlásból érkező játékost, akivel hosszú távon lehet majd számolni a pécsi labdarúgásban – nyilatkozta Bata Kristóffal kapcsolatban Márton Gábor, a PMFC NB III-as csapatának vezetőedzője.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Ifjú focistánk 1998. február 6-án látta meg a napvilágot Pécsett. A labdarúgással Szigetváron ismerkedett meg, 2009-től pedig a PVSK-ban nevelkedett, 2011-től viszont már a szombathelyi utánpótlást erősítette. Zöld-fehér szerelését három évvel ezelőtt cserélte le piros-feketére. Ekkor a PMFC U16-osaihoz érkezett, az idei szezont azonban már Lőrinc Antal kezei alatt az U19-esekkel kezdte meg, ahol szinte mindig kezdőként volt nevezve. A Márton Gábor fémjelezte szakmai stábnak ekkortájt már a látókörében volt, s nemrég nyugodt szívvel állították be őt első felnőtt bajnoki meccsén.

– Nagy megtisztelés, hogy a felnőttek között játszhattam. Fizikálisan még meg kell erősödnöm, de úgy érzem, nem okoztam nagy csalódást az első NB III-as meccsemen. Nem szeppentem meg, próbáltam minden helyzetből kihozni a legjobbat, végül Bodor Márkónak adott gólpasszommal tudtam hozzájárulni a csapat győzelméhez – emlékezett vissza Bata Kristóf. – Jó érzés volt hallani Márton Gábor elismerő szavait a találkozót követően. Nem gondoltam volna, hogy idáig eljutok. Minden nap odateszem magam. Nemrég tudtam meg Lőrinc Antaltól, hogy felhívtak a nagyokhoz, akik az öltözőben befogadtak, például Bodor Márkóval, vagy épp Fekete Marcellel gyorsan baráti viszony alakult ki köztünk. Hosszútávon szeretnék megragadni a keretben és az edzéseken olyan teljesítményt nyújtani, hogy beszállhassak a meccseken. Idővel kezdővé válnék, hogy aztán előrevigyem a pécsi futballt – tekintett előre Bata Kristóf.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram