A mezőnyfölényért nem adnak pontot

A PMFC vezetőedzője a Paks II-től elszenvedett 1-0-s vereség után értékelte a látottakat. Elárulta azt is, miért sajnálta csapatát:

– Az egy ponttal sem lettem volna elégedett. A Paks küszködött, mi futballoztunk. A hazaiak kétszer rúgtak a kapunk felé, mi ajtó-ablak ziccereket hagytunk ki zsinórban. Sajnálom, erre mondják, hogy agyonnyert meccs volt, és még pontot sem kapunk érte. Ebben a fiatal csapatban benne van az az egy-két hiba, amit adott helyzetben azonnal megbüntet az ellenfél. Mi viszont nem tudunk élni számtalan lehetőségünkkel. A második félidőben mi fociztunk széllel szemben, mégis a félpályánkra sem jött át a labda. Sajnálom a gyerekeket, mert nagy melót raktak bele, jól is futballoztak, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de pontot, pontokat ezért nem kapunk – nyilatkozta Márton Gábor.

Újságírói kérdésre vezetőedzőnk azt is elmondta, látott-e pozitívumot a vereség ellenére.

– Negatívum mindig van, akár győzünk, akár kikapunk, de rengeteg pozitívumot is láttam ma. Nagyon jól játszott a csapat a második félidőben, sajnos az elején volt egy hiba, amit mindjárt meg is büntetett az ellenfél. Azon kívül a kapunk elé sem nagyon értek. Sok helyzetet tudunk kialakítani, de ezeket borzasztó rosszul játsszuk le. Sajnos ez nem csak ezen a meccsen volt probléma, és nem csak nálunk okoz gondot. Most így alakult, dolgozunk tovább – zárta gondolatait Márton Gábor.

paksii-pmfc-001

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

A hazaiak mestere, Osztermájer Gábor, aki játékosként a PMFC-ben is megfordult, érthető módon elégedettebben értékelhetett:

– Ennek a mérkőzésnek az alfája és omegája az volt, hogy rendkívül jól védekeztünk, lezártuk a területeket. A Pécs jó csapat ebben az osztályban is, lehet, hogy feljebb is az lenne, de nem kaptunk tőlük gólt, viszont rúgunk egyet, így azt gondolom, a srácok megérdemlik a dicséretet. A védekezésünk kitűnő volt, az első félidőben a gólon kívül vezettünk még három kitűnő kontrát, de azokat nem tudtuk eredményesen befejezni. Mindenféleképpen ki kell emelnem a küzdeni tudást és a brusztolást. Óriási dolognak tartom, hogy itthon tartottuk a három pontot egy ilyen labdabiztos csapat ellen – mondta el Osztermájer Gábor, a Paksi FC II. trénere.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram