Pest megye bajnokához látogatunk

Szombaton a szintén újonc Dabas-Gyón FC vendégeként lépnek pályára a piros-feketék.

Ismét jobbik arcát kell mutatnia a PMFC-nek, hiszen labdarúgócsapatunk szombat délután 13:30-tól az NB III-ban szintén újoncnak számító Dabas-Gyón FC-vel találkozik, idegenben. Márton Gábor tanítványai a múlt hétvégén magabiztosan győztek hazai pályán a Békéscsaba II. ellen, jó lenne ismét győzelmet ünnepelni!

Amennyiben a tabellából indulunk ki, egyértelműen a vendégként pályára lépő mecsekaljaiak tűnnek esélyesebbnek. Az eltelt tizennégy forduló alatt huszonöt pontot szereztek, nyolc meccset nyertek meg, egyszer végeztek döntetlenre és ötször kaptak ki. Továbbá a PMFC rúgta a harmadik legtöbb és kapta a harmadik legkevesebb gólt a mezőnyben, így tehát van mire alapozniuk a piros-feketéknek.

A tavalyi Pest megyei bajnok, vagyis a Dabas-Gyón FC ezzel szemben a középmezőny alsó felében, egészen pontosan a táblázat 13. fokán áll. Aranyos Imre kék-fehér együttesének eddigi mérlege négy győzelem, három döntetlen és hét vereség. Huszonegy góljukra harminchárom volt a válasz, megszerzett pontjaik száma pedig tizenöt, ami tízzel kevesebb, mint amennyivel a hozzájuk látogató PMFC rendelkezik.

paksii-pmfc-030

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Legjobb góllövőjük az NB I-et is megjárt Sós Márkó, aki ugyanannyi találatnál tart, mint a PMFC házi gólkirálya, Károly Bálint, egészen pontosan hétnél. Nem szabad azonban lebecsülni a vendéglátókat, akik otthonukban az idei szezonban hét bajnokit játszottak le és ezalatt megverték a Szekszárd, a Mórahalom és a Békéscsaba II. gárdáit. Ellenben pont nélkül maradtak, amikor pályaválasztóként fogadták a Pénzügyőrt, a Gyulát, a Budafokot illetve a Paks II.-t. S bár a pécsieknek sem a legfényesebb az idegenbeli szereplésük, most lehetőségük van ezen is javítani.

A november 12-én, szombaton 13:30-kor kezdődő Dabas-Gyón FC – PMFC NB III-as találkozóra csak a helyszínen tudnak belépőt vásárolni a szurkolók. A felnőttjegy ára 800, míg a nyugdíjas 600 Forint. Belépés a II-es kapun, amelyet várhatóan egy órával a kezdősípszót megelőzően, 12:30-tól nyitnak meg. A mérkőzés helyszínének pontos címe: 2373 Dabas, Tatárszentgyörgyi út, 0328/59. A találkozót élő, szöveges tudósításunkon keresztül követhetik a pmfc.hu-n.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram