Márton Gábor: Elsőre rendben volt

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a PMFC – Hleba Tamás és Koller Krisztián góljaival, illetve Károly Bálint duplájával – 4-0-ra nyerte meg idei első felkészülési mérkőzését a Beremendi ÉSK ellen. A találkozót követően NB III-as labdarúgócsapatunk vezetőedzője mondta el, hogy milyen tapasztalatokat szerzett az év első edzőmeccse során.

– Sajnos azt tapasztaltam, hogy az újonnan felkerült fiatalok még messze vannak az első csapat szintjétől. Tudtuk, hogy a gárda nem lesz friss, de ez ilyenkor rendben van. Garantálom, hogy a felkészülés során egyre fáradtabbak lesznek – folytatta Márton Gábor. – A frissítés majd csak az utolsó hetekben jön, addig leterheljük a játékosokat. Amit ezúttal kértem, azt támadásban és védekezésben megcsinálták. Szomorú, hogy komoly sérülés nélkül ezúttal sem úsztuk meg a meccset, ráadásul még minket büntettek meg. Ezen egy kicsit felhúztam magam, de azt gondolom, hogy a találkozó elérte a célját. Elsőre ez így rendben volt.

Pmfc_-_Beremend_felkeszulesi_meccs_2107_01_14-035

Fénykép: Kurdi József/pmfc,hu

Márton Gábor ezt követően arról is szót ejtett, hogy milyen fontos szerepet szánnak a felkészülési találkozóknak.

– Jövő héten még jobban megnyomjuk a játékosok terhelését, közben pedig két edzőmeccs is szerepel a csapat programjában. Egyelőre nem várok semmi különöset a játéktól. Azt szeretném, hogy fokozatosan legyünk szervezettek és fegyelmezettek. Illetve törekedjünk a minél hatékonyabb futballra, később majd ráérünk a finomításokra. A felkészülés jelen szakaszában arra használjuk az edzőmeccseket, hogy az edzéseken az általunk nem generálható éles szituációkkal találkozzanak a fiúk. Valós és kiszámíthatatlan helyzetekben próbáljanak meg minél hatékonyabban megfelelni – mondta el a PMFC trénere, Márton Gábor.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram