Gólzáporos második meccs

Második téli felkészülési mérkőzését is sikerrel vette a PMFC, miután a piros-feketék szombat délután hazai pályán, 7-3-ra legyőzték a Bács-Kiskun megyei I. osztályban szereplő Bajai LSE-t. Pedig Márton Gábor alakulatából több játékos is hiányzott, így betegség miatt Frank Richárd, Bata Kristóf és Bodor Márkó, valamint a sérüléssel bajlódó Dienes Ádám, Erőss Csaba, illetve Takács Ákos sem állhatott rendelkezésére a pécsiek vezetőedzőjének. Ugyanakkor ismét a kezdőben kapott helyet Fekete Marcell, valamint a Dorogról próbajátékra érkező 23 éves belső középpályás, Nagyházi Dávid.

Az edzőmérkőzést kezdő mecsekaljaiak már az első perc végén közel álltak a gólszerzéshez. Egy felezővonalról előre löbbölt labdát Kónya Dávid gyűjtött be, jobbról kapura tört vele, majd éles szögből lőtt, de a keresztléc még megmentette a bajaiakat. A második minutumban viszont már semmi sem állhatta útját a gólszerzésnek. Egy balról betett labdát Koller Krisztián lőtt rá, ami ugyan megpattant egy menteni igyekvő kékmezes védőn, de a játékszer így is a hálóba jutott, 1-0.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

A vezetés meghozta a kedvüket a hazaiaknak, akik előtt több lehetőség is adódott. Eközben a bajaiak nem igazán tudták átlépni a térfelet. Nem úgy, mint a 13. percben, amikor egy védekező harmadban eladott labdára lecsapva komoly ziccerbe kerültek a vendégek, szerencsére Hernády Márk közeli lövését Sólyom Csaba óriási bravúrral hárította. A 20. percben viszont egyenlíteni tudtak a Duna-partiak. Lesgyanús szituációban Hernády Márk lépett ki, majd a védők szorításában balról, úgy tízről keresztbe kilőtte a bal alsó sarkot. Sólyom Csaba ugyan rajta volt, de ezúttal már nem tudott hárítani, 1-1.

Négy perccel később viszont már ismét a házigazdák kerültek előnybe. Károly Bálintra nem figyelt egy pillanatra a bajai védelem, szélsőnk pedig remekül kilőtte a vendégek hálójának bal felét, 2-1. Nem sokkal utána Fellai József lövése csattant a jobb oldali kapufán, míg a 30. minutumban a második hullámban érkező Kónya Dávid helyezett az üresen tátongó háló közepébe, 3-1. Ráadásul szélsőnk nyolc perccel később duplázni tudott, 4-1. A félidő végéhez közeledve pedig egy még szebb találatnak örvendhettek a kilátogató pécsi drukkerek. A 43. percben Károly Bálint szögletét a rövidre berobbanó Fellai József csúsztatta védhetetlenül a bal felső sarokba, 5-1!

A második félidőre jelentősen átalakította sajátjai összeállítását Márton Gábor, míg a vendégek csak a kapus poszton cseréltek. Ekkor Petrovics Tamás mellé több másik ifista, Nagy Zsombor, Dóra Dominik és Kiss Krisztián is pályára lépett. A fordulást követően ismét a baranyaiak kezdtek aktívabban. Előbb Kónya Dávid trafálta telibe a lécet, majd pedig a próbajátékon lévő Nagyházi Dávid előtt adódott két gólszerzési lehetőség, ám a középpályás mindkét kísérlete pontatlannak bizonyult. Az 55. percben aztán egy kezezés okán 11-eshez jutottak a vendégek, a büntetőt pedig az ellentétes irányba vetődő Gábor Péter mellett Nébl Martin vágta a háló bal felébe, 5-2. Ezt követően többször is a hazaiak próbálkoztak, akik közül a 64. minutumban Kiss Krisztián védője szorításában perdített a jobb kapufa mellé, 6-2!

A folytatásban sem maradtak érintetlenek a hálók. Hazai részről a 80. percben Károly Bálint érkezett remekül a bajai kapu elé és lőtt közelről a kapus mellett a hálóba, 7-2. Ugyanakkor a hajrában ismét összehoztak a mieink egy büntetőt. A 87. minutumban a csereként ismét pályára lépő Hleba Tamás szerelt szabálytalanul a tizenhatoson belül, aminek következtében Bánfai Zsolt ismét a tizenegyes pontra mutatott. A büntető elvégzését ezúttal is Nébl Martin vállalta el és másodszorra sem rontott. Gábor Péter ugyan nem tudott védeni, de legalább már az irányt eltalált, 7-3. Ezzel egyébként ki is alakult a végeredmény. A PMFC legközelebb – január 25-én – játszik ismét edzőmeccset. Szerdán 17:00-kor a Kaposvári Rákóczi FC gárdája látogat a Stadion utcába.


Felkészülési mérkőzés
Pécs, Stadion utcai műfüves edzőpálya, 50 néző. Vezette: Bánfai Zsolt.
PMFC – Bajai LSE 7-3 (5-1)
Gsz.: Koller (2.), Károly (24., 80.), Kónya D. (30., 38.), Fellai (43.), Kiss (64.) illetve Hernády (20.), Nébl (56., 87. – mindkettőt büntetőből)

PMFC 1. félidő: Sólyom – Fekete, Krapecz, Fellai, Varga – Nagyházi, Hleba – Kónya D., Petrovics, Károly – Koller.

PMFC 2. félidő: Gábor – Kónya K., Fekete, Szabó, Turi – Nagyházi (Hleba, 70.), Dóra – Nagy, Petrovics, Kiss – Kónya D. (Károly, 64.).


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram