Jövő héten már máshogy focizunk

Márton Gábor, a PMFC vezetőedzője nagyon örült annak, hogy végül mérkőzést tudott játszani a csapata szombaton, de inkább csak a második félidőben látottakkal volt elégedett.

– Az első félidőben nagyon fáradtan mozogtunk, nem tetszett a játék. A második 45 perc, amikor bejöttek a fiatalok, rendben volt. Hál’ istennek, akikről sejtettük, azokban, úgy tűnik, valóban van valami. Nyilván ezt a pályán később is meg kell majd mutatniuk, de most megállták a helyüket. Összességében fontos volt, hogy le tudtuk játszani ezt a meccset, annak ellenére, hogy péntek este fél 10-kor még azt hittük, mára nincs ellenfelünk. Szeretném megköszönni a Szederkénynek, hogy rugalmasak voltak, eljöttek hozzánk és átszervezték a programjukat, így összejött ez a meccs. Sok sikert kívánunk nekik! – kezdte a pécsiek vezetőedzője.

Pmfc-Szederkeny_2017_01_28-029

Két hét maradt még a bajnoki felkészülésből, utána a piros-feketék ráfordulnak a bajnokságra. Ennek jegyében jövő héten két nehezebbnek tűnő ellenfél következik, a Kozármisleny és a Paks.

– Aki látta a szerdai, Kaposvár elleni meccsünket, az tapasztalhatta, hogy egy más ritmusban játszó csapat ellen mi is máshogy futballozunk. A Szederkény elég zártan védekezett, ráadásul nem is volt pihent az együttesünk. Ennek ellenére ez nem mentség mindenre, – főleg az első félidőben – nem láttam bizonyos törekvéseket, amiket elvártam volna. Jövő héten más típusú gárdákkal játszunk, amelyek próbálnak majd futballozni. Az egyik legalábbis biztosan. Ellenük máshogy fogunk focizni mi is. Emellett elérkeztünk abba az időszakba, hogy az edzéseink időtartamra rövidül, illetve a terhelések is olyan jellegűek lesznek, amitől picit a gyorsaságé, a dinamikáé lesz a főszerep, ezáltal a bajnoki rajtra majd olyan állapotba kerülnek a játékosok, amilyenbe kell – nyilatkozta Márton Gábor.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

OLVASTA MÁR?

Óriási lökést adott a gól

Jó húzásnak bizonyult Bata Kristófot kezdőként nevezni a legutóbbi bajnoki fordulóban, a fiatal támadónak ugyanis még másfél perc sem kellett ahhoz, hogy a Dunaújváros elleni ...
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram