Pirosak a feketék ellen Szigetváron

IMG_1160

A hagyományoknak megfelelően Szigetváron rendezték meg a 2004-es és 2005-ös korosztálynak szóló XIII. Dél-Zselic Kupát. Az összesen tizenkilenc hazai és határon túli utánpótlás csapatot felvonultató megmérettetésen a PMFC két – „piros” és „fekete” névre keresztelt – alakulattal versenyzett február első hétvégéjén.

Az PMFC „fekete” gárdájának nem indultak jól a csoportküzdelmek, a horvát NK Trnje Zagreb „B”-től ugyanis 2-0-s vereséget szenvedtek el. Ezt követően viszont már elkapták a győztes fonalat a pécsiek, a Csepel HC Budapestet 2-0-ra, míg a Baksi SE-t 10-0-ra verték meg és jutottak a középdöntőbe.

Valamivel később lépett parkettra a PMFC „piros” együttese, amely a Csepel Halászi FS „B”-t 3-2-re, a horvát NK Trnje Zagreb „A”-t 1-0-ra, a Szentlőrinc SE-t 5-1-re győzte le. A mieink egyedül a Budapest Honvéd 2005 ellen végeztek 0-0-s döntetlenre, de így is simán jutottak tovább.

IMG_1158

A középdöntőben aztán egymás ellen játszott a PMFC két csapata, a pirosak és a feketék összecsapása végül 1-1-es döntetlennel zárult. Majd a PMFC „piros” együttese 3-3-at játszott a Csepel Halászi 2004-eseivel, a PMFC „fekete” alakulata azonban 1-0-ra felül tudta múlni a Csepel Halászi FS 2005-öseit.

Ennek folyamán a 3-4. helyért lépett pályára a PMFC „piros” csapata, de a Kaposvári Rákóczi BFLA-tól elszenvedett 2-1-es vereség miatt lecsúsztak a dobogó legalsó fokáról. A PMFC „fekete” gárdájának ellenben sikerült bejutni a döntőbe, de ott 3-0-ra kikaptak a Dombóvári FC-től és így végül ezüstéremmel térhettek haza Szigetvárról.


PMFC „fekete”: Varga Dániel, Harcos Viktor, Hajnal Márk, Csőkör Dániel, Kaszás Gergő, Uzonov Zsoro, Stix Marcell, Élő Máté.

PMFC „piros”: Winkler Attila, Miklós Péter, Bachesz Edvin, Morvai Áron, Vas Bence, Bukovics András, Sárosi Dávid, Encz Marcell, Nagy Barnabás.


– A 2005-ös korosztály keretének erősségét bizonyítja, hogy mindkét csapatunk kiválóan szerepelt. Legfőképpen nem az eredmény, hanem a mutatott játék, illetve a mögötte rejlő teljesítmény tölt el boldogsággal – mondta a múlt hétvégi megmérettetést követően Szabados József, korosztályos edző.

OLVASTA MÁR?

Névtelen

Keményen küzd, hogy bizonyíthasson

Rengeteg fárasztó, monoton munka van Szabó Richárd mögött az elmúlt hónapokban. Nyáron igazolt 21 éves védőnk már több mint 3 hónapja törte bokáját, azóta viszont ...