Pirosak a feketék ellen Szigetváron

A hagyományoknak megfelelően Szigetváron rendezték meg a 2004-es és 2005-ös korosztálynak szóló XIII. Dél-Zselic Kupát. Az összesen tizenkilenc hazai és határon túli utánpótlás csapatot felvonultató megmérettetésen a PMFC két – „piros” és „fekete” névre keresztelt – alakulattal versenyzett február első hétvégéjén.

Az PMFC „fekete” gárdájának nem indultak jól a csoportküzdelmek, a horvát NK Trnje Zagreb „B”-től ugyanis 2-0-s vereséget szenvedtek el. Ezt követően viszont már elkapták a győztes fonalat a pécsiek, a Csepel HC Budapestet 2-0-ra, míg a Baksi SE-t 10-0-ra verték meg és jutottak a középdöntőbe.

Valamivel később lépett parkettra a PMFC „piros” együttese, amely a Csepel Halászi FS „B”-t 3-2-re, a horvát NK Trnje Zagreb „A”-t 1-0-ra, a Szentlőrinc SE-t 5-1-re győzte le. A mieink egyedül a Budapest Honvéd 2005 ellen végeztek 0-0-s döntetlenre, de így is simán jutottak tovább.

IMG_1158

A középdöntőben aztán egymás ellen játszott a PMFC két csapata, a pirosak és a feketék összecsapása végül 1-1-es döntetlennel zárult. Majd a PMFC „piros” együttese 3-3-at játszott a Csepel Halászi 2004-eseivel, a PMFC „fekete” alakulata azonban 1-0-ra felül tudta múlni a Csepel Halászi FS 2005-öseit.

Ennek folyamán a 3-4. helyért lépett pályára a PMFC „piros” csapata, de a Kaposvári Rákóczi BFLA-tól elszenvedett 2-1-es vereség miatt lecsúsztak a dobogó legalsó fokáról. A PMFC „fekete” gárdájának ellenben sikerült bejutni a döntőbe, de ott 3-0-ra kikaptak a Dombóvári FC-től és így végül ezüstéremmel térhettek haza Szigetvárról.


PMFC „fekete”: Varga Dániel, Harcos Viktor, Hajnal Márk, Csőkör Dániel, Kaszás Gergő, Uzonov Zsoro, Stix Marcell, Élő Máté.

PMFC „piros”: Winkler Attila, Miklós Péter, Bachesz Edvin, Morvai Áron, Vas Bence, Bukovics András, Sárosi Dávid, Encz Marcell, Nagy Barnabás.


– A 2005-ös korosztály keretének erősségét bizonyítja, hogy mindkét csapatunk kiválóan szerepelt. Legfőképpen nem az eredmény, hanem a mutatott játék, illetve a mögötte rejlő teljesítmény tölt el boldogsággal – mondta a múlt hétvégi megmérettetést követően Szabados József, korosztályos edző.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram