Nem ment a játék a főpróbán

Az NB III Közép-csoport tavaszi rajtja előtti utolsó felkészülési mérkőzését játszotta le szombat délután a PMFC. Márton Gábor vezette labdarúgócsapatunk ezen alkalomból a horvát harmadosztály Keleti-csoportjának második helyezettjét, az NK Slavonija Požega-t fogadta a Stadion utcai műfüves edzőpályán.

A közel 150 néző előtt kezdődő pécsi főpróbán a vendégek veszélyeztettek először, szerencsére Jakešević csak a jobb kapufa tövét találta el. Válaszként a 22. percben előbb Frank kapáslövését védte Rezo kapus, majd a kipattanóból Kónya Dávid trafálta telibe a jobb kapuvasat.

A piros-feketék a folytatásban is igyekeztek kicsalogatni a betömörülő horvátokat, aminek a találkozó 37. percében meg is lett az eredménye. Egy mutatós összjáték során Frank tette ki a labdát a jobb szélre Kónya Dávidnak, aki az átvételt követően középre centerezett Franknak, támadónk pedig kihasználva helyzetét a háló jobb felébe lőtt, 1-0!

A fordulást követően a szünetben becserélt Bodor szerezhetett volna rögtön gólt, de a rúgás pillanatában védője bele tudott érni a labdába. Az 51. percben aztán egy hazai hibát kihasználva egyenlítettek a kék mezesek, aki közül Pavelić lőtte ki a jobb alsónkat, 1-1. A folytatásban kapust is cserélő mecsekaljaiak átütőereje visszaesett és nem igazán tudtak helyzetbe kerülni.

Majd egy nem várt fordulatként a 74. minutumban átvette a vezetést a Požega alakulata. Majstrović szögletből beadott labdáját a kapunak félig háttal álló Bekavac csúsztatta a pécsi háló bal felébe. A fiatal támadóval senki nem ugrott fel az ötösnél, Somogyi kapus pedig nem tudott hárítani, 1-2.

Ezzel ki is alakult a végeredmény, a hátralévő játékidőben csapatunk már nem tudott egyenlíteni. A lefújást követően szurkolóink pedig abban a reményben hagyhatták el a pályaszéli lelátót, hogy ez a vereség kijózanítóan hatott a játékosokra és jövő vasárnap a Hódmezővásárhely vendégeként már a korábbról ismert formájukat hozzák a baranyaiak.


Felkészülési mérkőzés
Pécs, Stadion utcai műfüves edzőpálya, 150 néző.
PMFC – NK Slavonija Požega 1-2 (1-0)
Gsz.: Frank (37.), ill. Pavelić (51.), Bekavac (74.)

PMFC: Gábor (Somogyi, 60.) – Kónya K. (Fekete, 46.), Fellai, Krapecz, Varga (Szabó, 46.) – Turi (Rácz, 60.), Rácz (Hleba, 46.) – Kónya D. (Nagy, 46.), Koller (Frank, 60.), Takács – Frank (Bodor, 46.). Vezetőedző: Márton Gábor.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram