Szintlépésre készül

A PMFC egyik új igazolása, a 18 éves Nagy Zsombor Mohácson született, édesapja Nagy Ervin is játszott korábban a csapatunkban. Fiatal kora ellenére már pályára léphetett 57 megye I-es meccsen, amelyeken 10 gólt szerzett. A szélső 16 esztendősen mutatkozhatott be a „nagyok” között.

– Az elején kicsit szokatlan volt felnőttek ellen játszani olyan fiatalon, fizikálisan teljesen mást követelt meg. Az akkor komoly ugrás volt számomra, úgy gondolom, most is egy hasonló szintlépést kellene véghez vinnem így, hogy Pécsre kerülhettem. Azért váltottam, mert szerettem volna magasabb szinten is kipróbálni magam, kideríteni, mi is van bennem. Egyértelműen a szakmai előrelépés vonzott – kezdte Nagy Zsombor.

16388205_1324207544266823_2844987274619265120_n

18 éves szélsőnk ugyan még az U19-es bajnokságban is pályára léphet, de a célja az, hogy Márton Gábortól kapjon minél több szerepet.

– Hogy mennyit játszhatok az NB III-ban, majd kiderül, remélem, meg tudom mutatni magam. Hosszabb távú terveimet az is befolyásolja majd, hogy miként sikerül teljesítenem ezen a szinten. Beleadok mindent és meglátjuk, ez mire lesz elég. Úgy érzem, hogy minden téren kell még fejlődnöm. Sokkal gyorsabb, technikásabb itt a játék és rövidebb idő alatt kell meghozni a döntéseket is. Más ez a tempó, mint ahol eddig játszottam, de ilyen környezetben válhatok jobb játékossá – mondta el Nagy Zsombor.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram