Itt a jubileumi Fishing zenei programja!

Közzétette legnagyobb zenei helyszínei programját az idén 10 éves Fishing on Orfű. Habár a fesztivál új színpadának, az erdőben elhelyezett A tűzhöz közel (főleg singer-songrwriter) fellépőire, valamint az idén startoló külső helyszínek programjára még márciusig várni kell, már most is bőven van miből szemezgetnie azoknak, akik akár csak egy-egy napra látogatnának ki Orfűre. Merthogy a napijegyek értékesítése is megkezdődött.

Az idén 5 naposra duzzadt fesztivál nem szakít saját hagyományaival: a legkedveltebb alternatív zenekarok és a legjobb élő produkciók apraja-nagyja a jubileumi évben is ott lesz Orfűn. Az egymást továbbra is váltó nagyszínpadok a legnépszerűbb magyar underground előadókat vonultatják fel (30Y, Halott Pénz, Hiperkarma, Péterfy Bori & Love Band, Punnany Massif, Quimby, Szabó Balázs Bandája, Vad Fruttik), aki pedig egy változatos 5 napos kirándulást tenne a magyar könnyűzene aktuális érdekességei és rejtett kincsei között, azok számos meglepetésre lelhetnek a kisebb zenei helyszíneken is. Az érdeklődők számos műfajban találhatnak más fesztiválok által hanyagolt, mégis figyelmet érdemlő produkciókat (Bobafett, Csaknekedkislány, Jazzékiel, Makrohang, Óriás, Ricsárdgír, Sör és fű, Uzipov).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A 10. Fishing on Orfű nyitónapja az akusztikus koncertekről szól. A legnagyobb érdeklődésre Lovasi András szülinapi koncertje tart számot, aki ’csendesülős’ módon összegzi az első 50 év legkedvesebb dalait. A szülinapi vendégek között ott lesznek a Kispál és a Borz valamint a Kiscsillag tagjai és még sokan mások. A keddi napon még olyan zenekarok adnak ’bedugatlan’ koncertet, mint a Csík zenekar, a Budapest Bár, a RacKaláka (ez Ferenczi György zenekara és a Kaláka kollaborációja), a fesztivál nyitónapja február eleje óta teltházas.

Talán sosem volt még ilyen gazdag a Fishing felhozatala külföldi zenekarok terén, mint 2017-ben. Több, mint 10 nemzetközi produkció érkezik idén a Panoráma kempingbe, leginkább a keményebb gitárzenék kedvelőinek kedvezve. A legnagyobb név a portlandi neo-stoner Red Fang, de a visszatérőként érkező Pulled Apart by Horses és a Black Peaks, vagy az idén bemutatkozó, dob-gitár felállású ’68, Gallery Circus, God Damn és a noiserock-ban utazó Heck is klubkedvencek Európa-szerte. Angol és amerikai bandákon túl szomszédaink izgalmas produkcióiból is bemutat párat az idei Fishing: a szerb Threesome és a Repetitor, valamint a román Palma Hills is bőven megérdemli, hogy adjon neki egy esélyt a nyitott koncertlátogató.

2017 számos újítást hoz a Fishing életében. Az új erdei helyszín, A tűzhöz közel fellépőit vagy az idén debütáló külső helyszínek részletes programját is márciusban jelentik be a szervezők, hiszen idén lesz a Fonóval közösen szervezett folkudvar a Malommúzeumnál, valamint a POSZT által kurált színházi helyszín a Kemencés udvarban. És persze idén is lesz víziszínpad, mozi, pódiumbeszélgetések, valamint még több offprogram, mint eddig valaha. 3 és 4 napos bérletek valamint napijegyek kaphatóak a Ticketportal hálózatában.

Fénykép: fishingonorfu.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram