Bizonyítanánk, mennyit léptünk előre

Az NB III Közép-csoport harmadik helyén álló PMFC vasárnap délután 14:00 órától az ötödik helyezett Hódmezővásárhelyi FC vendégeként játssza első tavaszi bajnoki mérkőzését. Labdarúgócsapatunk vezetőedzője, Márton Gábor ezzel kapcsolatban elsőként arról beszélt, miként vághatunk neki sikeresen az egyébként nehéznek ígérkező rajtnak.

– Egy-egy játékos sérüléséből kifolyólag felemás volt a felkészülésünk – kezdte Márton Gábor. – Sajnos jelen pillanatban is akad olyan, akinek kérdéses a hétvégi játéka. Ugyanakkor, ha szeretnénk valamit elérni, akkor sikeresen kell kezdenünk a tavaszi szezont, még hogyha idegenben is rajtolunk, egy jó csapat ellen. Úgy érzem, készen áll a csapat, hogy megnyerje a vasárnapi mérkőzését.

Trénerünk fejében már körvonalazódik a győztesnek vélt hétvégi kezdőnk. Nyilván a szakmai stáb még változtathat a sárga-kékek elleni kezdő tizenegyünkön, akiket ősszel egyszer már sikerült legyőznünk.

– A tavalyi mérkőzéshez hozzátartozik, hogy az NB III-ban akkor még nagyon rutintalannak számító csapatunk volt. Ennek ellenére a végeredményben ez nem mutatkozott meg. Sok helyzetet dolgoztunk ki, amik rendre kimaradtak, majd egy furcsa bírói ítélet és kiállítás következményeként tudott csak veszélyeztetni a Hódmezővásárhely. Sikerült nyerni, ám a végén valóban voltak meleg pillanatok – folytatta.

Pmfc-Paks_felkeszulesi_meccs-069

A két klubcsapat között jelenleg hat pont a differencia, ám a mecsekaljaiaknak a kitűzött célok eléréséhez nem is igazán hátra, hanem sokkal inkább előre kell tekinteniük. Ehhez pedig minden találkozón a három pont megszerzésére kell törekedni, elsőként tehát a hódmezővásárhelyiek ellen adatik meg a bizonyítás.

– Nem ismerem annyira a vásárhelyiek csapatát, de valami miatt mégis csak előttük állunk a tabellán. Az őszi szezon végére nagyon megbízható teljesítményt nyújtottunk, sokan utolérték magukat fizikálisan. Ettől a vetélytársak számára kiszámíthatatlanokká váltunk, valamint a fiatalok is sokat fejlődtek. Nagyon bízom benne, hogy sikerült annyit előrelépnünk, hogy ezt Hódmezővásárhelyen mindjárt be is bizonyítsuk – mondta el végül a PMFC vezetőedzője.

A Hódmezővásárhelyi FC – PMFC NB III-as bajnoki találkozót február 19-én, 14:00-tól játsszák. A csapatunkat elkísérő szurkolók figyelmébe ajánljuk, hogy a belépőjegyek kizárólag a helyszínen vásárolhatóak majd meg. A felnőtt jegy 500, a nyugdíjas pedig 400 Forintba kerül, míg a 14 év alattiaknak ingyenes a belépés a Városi Stadionba. Az összecsapást élőben követhetik drukkereink a honlapon!

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram