Gyenge második félidő, pontosztozkodás

Labdarúgócsapatunk első tavaszi bajnokiján 1-1-es döntetlent játszott a Hódmezővásárhelyi FC vendégeként.

Az NB III Közép-csoport 19. fordulója előtt harmadik helyen álló PMFC vasárnap délután az ötödik helyezett Hódmezővásárhelyi FC vendégeként játszotta első tavaszi bajnoki mérkőzését. A házigazdákhoz hasonlóan nem volt könnyű helyzetben a piros-feketék vezetőedzője, Márton Gábor sem.

Sólyom Csaba és Fellai József kisebb sérülés miatt nem volt hadra fogható. Új igazolásunk, Lőrincz Bence pedig még nem kapcsolódott be az érdemi munkába. Trénerünk újoncot avatott, a 17 éves Rácz Áron először játszott felnőtt bajnoki mérkőzésen.

A ködös, hűvös időben kezdődő mérkőzés első negyedórájában a mieink voltak aktívabbak. A mecsekaljaiak rákényszerítették akaratukat a sárga-kékekre, aminek a 15. percben meg is lett az eredménye. Kónya Dávid beadásszerű lövésébe Tóth Imre ért bele szerencsétlenül, ami így a védőről öngólt érően Bordás Dániel kapujába pattant, 0-1.

Ezen felbuzdulva a pécsiek könnyedén lezárhatták volna a találkozót. A 26. percben Kónya Dávid cselezett ki két hazai védőt, majd jobbról élesen kapu elé gurított, Károly Bálint elől azonban az utolsó pillanatban menteni tudtak. Tíz minutummal később, egy kísértetiesen hasonló esetet követően suhant el a labda a HFC kapuja előtt, amibe senki sem tudta beletenni a lábát. Hozzá kell tennünk, két támadónk is meglehetősen rejtélyes körülmények között „tűnt el” a labdára startolva.

A fordulást követően a 49. percben Orovecz Ádám talált be váratlanul a kapunkba, Csonka Bence játékvezető azonban nem adta meg a gólt, mivel Gábor Pétert akadályozták a hárításban. Másképpen vélekedett a Vásárhely trénere, Major László, aki véleményét hevesen közölte is a partjelzővel, tettéért a kiállítás sorsára jutott.

A folytatásban hullámzó volt a csapatok játéka, a pécsieknek azonban így is volt egy-két gólszerzési lehetőségük. A kihagyott helyzetek azonban megbosszulták magukat, a 67. percben már ténylegesen egyenlítettek a házigazdák. Egy szabadrúgást követően óriási tülekedés közepette Kökény Tamás fejelt az ötösön belülre, Pataki Zsolt pedig a kapu felé fordult és lőtt, Gábor pedig már nem tudott hárítani, 1-1.

Az egalizálást követően úgy tűnt, még az egy pont elhódítása sem lesz olyan biztos a PMFC számára, de szerencsére a hórihorgas Kökény Tamás életveszélyes fejese mellé ment. Így a hosszabbításban maradt idejük arra a feleknek, hogy dűlőre vigyék a három pont sorsát. A mecsekaljaiak ismét átvették az irányítást a hajrában, Bata még egy később les címén érvénytelenített találatot is szerzett, de az állás már nem változott.

Az 1-1-es végeredménnyel végül csak a hazaiak lehettek boldogak, ráadásul a Dunaújváros korábbi győzelme miatt egy helyet vissza is csúszott a Pécs, így a 4. pozícióból várhatjuk a szombati folytatást a Méhkerék ellen.


NB III Közép-csoport, 19. forduló
Hódmezővásárhely, Városi Stadion, 400 néző. Vezette: Csonka Bence
Hódmezővásárhelyi FC – PMFC 1-1 (0-1)
Gsz.: Pataki (67.), ill. Tóth I. (15. – öngól).
Sárga lap: Kökény (71.), ill. Turi (13.), Kónya D. (55.), Frank (94.).

Hódmezővásárhelyi FC: Bordás – Kormányos, Tóth I. (Pataki, 46. perc), Huszár, Tóth J., Máté, Horváth B., Orovecz (Marton, 86. perc), Végh, Babolek (Szarvas, 23. perc), Kökény. Vezetőedző: Major László.

PMFC: Gábor – Kónya K., Krapecz, Erőss, Varga – Turi (Frank, 41.), Rácz (Takács, 85.) – Kónya D., Koller, Károly – Bodor (Bata, 67.). Vezetőedző: Márton Gábor.


Fényképek: szegedma.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram