A jobb folytatásban bíznak visszatérőink

Sólyom Csaba és Fellai József sem utazhatott el a PMFC múlt hétvégi tavaszi idénynyitó bajnoki mérkőzésére. A piros-feketék két meghatározó játékosa térd-, illetve bokaprobléma miatt volt kénytelen kihagyni a hódmezővásárhelyi találkozót, ahol ellentétes félidőket követően csupán 1-1-es döntetlenre végzett harmadosztályú labdarúgócsapatunk.

– A rajtot megelőzően az egyik pillanatról a másikra bevizesedett a térdem – ismertette hiányzásának okát 36 esztendős kapusunk. – Nagyon nehezen érintett a kényszerpihenő. Végigcsináltam a felkészülést, a Paks elleni edzőmeccsen pedig pozitív visszajelzést kaptam a formámról. Rossz volt számomra, hogy ki kellett hagynom az első bajnokit – így Sólyom Csaba, akit hamarosan ismét a pályán láthatunk.

Pmfc-Baja-011

Élvonalbeli múlttal is rendelkező hálóőrünk a gyógykezeléseket követően nemrég elkezdte a könnyített edzéseket. Bízik benne, hogy térde jól bírja majd a fokozatos terhelést, azt azonban jelenleg még nem tudta egyértelműen megválaszolni, hogy szombaton elfoglalhatja-e helyét együttesünk kapujában. Ám szerinte ez legkésőbb a pénteki tréning során ki fog derülni.

– Pánikra semmi ok, van még hátra tizenöt forduló – folytatta. – A nyitányon produkált 1-1-es döntetlent már most hétvégén ki szeretnénk javítani. A csapat korábban megmutatta, hogy ennél jóval többre hivatott, mind védekezésben, mind támadásban. A Méhkerék elleni hazai találkozón mindenkinek a győztes formáját és mentalitását kell nyújtania. Nem lesz könnyű dolgunk, de nyernünk kell – hangsúlyozta Sólyom Csaba.

Fellai József bokája miatt volt kénytelen kihagyni a rajtot, de úgy tűnik, kőkemény védőnk most hétvégére már rendben lesz. Csapatunk 27 éves belső hátvédje szintén bízik benne, hogy a folytatásban eredményesebben fog szerepelni a csapat. Kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy elsősorban a helyzetkihasználáson kell javítani a következő fordulóban. A győzelem másik záloga pedig szerinte a pályán lévők egységében rejlik.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram