Minden meccs nehéz, ha…

Ne szépítsük, nem úgy kezdte a bajnokságot a PMFC, ahogy arra a felkészülési időszak után számítani lehetett. Ezzel azonban már nem érdemes sokat foglalkozni, Márton Gábor ébresztőt fújt az öltözőben, ami remélhetőleg eléri célját, a március ugyanis tökéletesen alkalmas lesz arra, hogy a piros-feketék kozmetikázzanak eddigi szereplésükön.

Egymás után játszunk ugyanis a listavezető Szigetszentmiklóssal, a negyedik Dunaújvárossal és a Fradi II-vel. Ezeken ellen a csapatok ellen ősszel összesen egy pontot szereztek a pécsiek, igaz, a PMFC akkor újoncként még csak kereste magát az NB III-ban:

– Mondhatom én, hogy fejlődtünk, vagy jobb csapat lettünk a hónapok során, úgyis az eredmények alapján minősítenek. Véleményem szerint a nyári állapothoz képest a PMFC az ősz végére óriásit lépett előre, hiszen kezdők és rutintalanok voltunk ebben az osztályban. Én nagyon bízok benne, hogy tavaszra még jobbak leszünk és nem csak a játék terén… Nincs mit tagadni, az első két meccsünk nem volt fényes. Állításom tehát akkor igazolódhat, ha a következő meccseken eredményesek tudunk lenni – mondta el Márton Gábor.

Pmfc-Mehkerek-039

A vezetőedző rátért konkrétan a soron következő bajnoki mérkőzésekre is, illetve felidézte a soron következő riválisok ellen lejátszott első találkozókat:

– Visszatekintve az előző félévre, a Szigetszentmiklós ellen ősszel egy ikszes meccset játszottunk, nem volt különbség a két együttes között. Még akkor sem, ha akkor nem fociztunk bátran. Dunaújvárosban pedig – a helyzetkihasználást leszámítva – minden szinten jobbak voltunk az ellenfélnél. De véleményes ítéletek is borzolták a kedélyeket, hiszen ha az ötödik percben jogosan kiállítják az ellenfél védőjét és tizenegyest ítélnek, akkor biztosan máshogy alakul a meccs! Ráadásul a 42. percben kaptunk egy igencsak lélekromboló gólt, az ellenfél szögletét saját játékosunk passzolta a kapunkba. Persze minden bajnoki más, ezek sajnos annyiból hasonlítottak, hogy mindkettőt elveszítettük – emlékezett vissza Márton Gábor.

A vezetőedző bízik benne, hogy sikerült orvosolni a problémákat, elmondása szerint az elmúlt napokban már látott erre utaló jeleket. Az új lendület pedig rengeteget számítana a rangadókon, amelyek sora nem ér véget a Szigetszentmiklós és a Dunaújváros elleni meccsekkel, hiszen utána a mindig más arcát mutató Fradi II. lesz az ellenfél:

– A PMFC egy nagy klub, még akkor is, ha most az NB III-ban van. Ellenünk mindenki meg akarja mutatni, mit tud. Ezt láttuk már volt játékosainkon is, akiknek itt kellett volna bizonyítani, nem egy meccsen ellenünk. Nálunk hosszú távon azok tudnak játszani, akik bírják azt a nyomást, amivel a PMFC-s tagság jár. A Fradi egy sebzett vad, hiszen ha a hírek igazak, nyáron megszűnik az NB III-as csapatuk. Minden mindegy alapon megy nekik ez a félév. De láthattuk a Hódmezővásárhely és a Méhkerék ellen is, hogy egyik meccs sem könnyű, ha nem játszunk jól – tekintett előre Márton Gábor.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram