Lehetőség a visszavágásra

Az NB III Közép-csoport 22. fordulójában a tabella negyedik fokán álló PMFC a közvetlenül előtte tanyázó riválisát, a Dunaújváros PASE labdarúgócsapatát fogadja március 11-én, szombaton 14:30-kor. A piros-feketék győzelmük esetén ismét felkapaszkodhatnak a dobogóra, ám ehhez mindhárom pontot itthon kell tartani a Fejér megyei gárdával szemben. Ennek elérése várhatóan ezúttal sem lesz egyszerű, igazi rangadó vár a két alakulatra, amit vétek lenne kihagyni.

Bizonyos tekintetben a szombati lesz a két klub közötti negyedik összecsapás, hiszen papíron a mostani Dunaújváros PASE-nak az égvilágon semmi köze nincs az 1999-es bajnok Dunaferrhez. A klubot 1998-ban Pálhalmán alapították, eleinte csak helyiek játszottak a megyei III. osztályban, de miután az első években egy-egy osztállyal mindig feljebb ugrottak, kezdték komolyan venni a labdarúgást. A 2013-2014-es másodosztályú szezont a Nyíregyháza mögött a 2. helyen zárták, így kiharcolták az elitben való indulást. Ahogy azonban azt tudjuk, jelenleg ők is az NB III-ban küzdenek.

Pmfc-Mehkerek-035

Nézzük a tisztes múltat, mert Sztálin Vasmű Építők, Sztálinvárosi Vasas, Dunaújvárosi Kohász, Dunaferr FC és Dunaújvárosi FC néven is versengtek az iparváros egykori klubjai. A gyökerek az elmúlt évszázad ötvenes éveinek elejéig nyúlnak vissza. Ne feledjük, amikor a PVSK Verseny utcai stadionját felavatták 1952-ben, akkor is a Fejér megyeiek voltak a vendégek Pécsett. Később, azon a pályán a Pécsi Dózsa, meg a PMSC labdarúgói is sok-sok nagy csatát vívtak meg.

Visszatérve a jelenhez, a Dobos Barna vezette dunaújvárosiak az idei szezon során tizenháromszor arattak győzelmet, négyszer végeztek döntetlenre, illetve ugyanennyiszer kaptak ki. Negyvenöt rúgott góljukra mindössze huszonkettő alkalommal érkezett válasz. A pontjaik száma pedig negyvenhárom, ami kettővel több, mint amennyivel Márton Gáborék rendelkeznek. Tovább boncolva szombati vendégeinket, idegenben négy alkalommal nyertek, emellett három-három esetben játszottak döntetlent, illetve maradtak pont nélkül.

A két csapat az idei szezonban egyszer már találkozott egymással, Dunaújvárosban azonban 3-1-re alulmaradtunk. Meg kell azonban említeni, hogy a játék képe alapján akkor nekünk állt a zászló, de néhány meglepő döntés és hiba megpecsételte sorsunkat. Most azonban itt a lehetőség a visszavágásra!


A március 11-én, 14:30-kor kezdődő bajnoki mérkőzésre ezúttal is csak az északi ülő (A-tól F-ig), illetve a keleti B-közép szektort nyitjuk meg a szurkolóknak. Kapunyitás 13:30-kor. A belépőjegyek ára továbbra is egységesen 500 forint, 14 év alatt, illetve 65 felett pedig ingyenesen tekinthető meg a találkozó.

A jegyeket keresse a helyszínen a B-közép bejáratánál, a Stadion utcában található 2-es, illetve északon, a Szigeti útnál a 4-es és 5-ös pénztárban. Belépéshez a B-közép szektorba a 3-as, az északi ülő szektorba az 5-ös kaput javasoljuk. Az elővételes jeggyel, vagy bérlettel rendelkezőknek megnyitjuk a 6/B kaput is, ahol gyorsabban juthatnak be.


Fontos tudnivaló, hogy a szombati rangadót a hölgyek ingyen tekinthetik meg, őket ugyanis nőnap alkalmából látjuk vendégül a lelátón!

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram