Ötöt lőttünk a Dunaújvárosnak

Labdarúgócsapatunk nagyarányú, 5-1-es győzelmével ismét visszalépett a dobogóra.

Remek első félidővel örvendeztette meg csapatunk a szurkolókat a Dunaújváros elleni bajnoki rangadón: a vendégeknek alaposan meggyűlt a bajuk azzal, hogy megakasszák a támadásainkat. Koller Krisztián fejesénél még a kapu mellé szállt a labda a 11. percben, de aztán Kónya Dávid kétszer is villant, s máris 2-0-ra vezettünk. A második gólja nagyon szép volt, 15 méterről kilőtte a jobb felsőt – jó húzás volt középcsatárként szerepeltetni, a nagydarab újvárosi védők nem tudtak vele mit kezdeni.

A második félidőben pedig ott folytatta a PMFC, ahol az elsőben abbahagyta: egyértelműen irányítottuk a mérkőzést. Fölényünk az 55. percben érett ismét góllá, amikor Károly Bálint betalált, s bár a vendégek postafordultával válaszoltak, nem volt semmi esélyük. Nem sokkal később ugyanis egy sakk-mattig kijátszott akció végén Károly meglőtte a negyediket, majd Hleba tekert hajszálpontosan a bal alsóba. A vége 5-1 lett, vagyis visszavágtunk az őszi vereségért – nem mellesleg kiváló teljesítménnyel. Győzelmünkkel visszaléptünk a dobogóra, ismét harmadikak vagyunk.


NB III Közép-csoport, 22. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 600 néző. V.: Szommer.
PMFC – Dunaújváros 5-1 (2-0)
Gólszerzők: Kónya D. (16., 32., 71.), Károly B. (55.), Hleba (80.), ill. Dobos Á. (56.).

PMFC: Gábor P. – Kónya K., Krapecz, Fellai, Varga – Hleba, Rácz (Frank, 73.) – Károly B. (Takács, 83.), Koller, Bodor (Lőrincz, 78.) – Kónya D. Vezetőedző: Márton Gábor.

Dunaújváros: Vaszócsik – Hajdók (Kercsó, 41.), Farkas V., Csendes, Csehi – Dorogi (Ablonczy, 67.), Pölöskei (Király, 75.), Blatt – Dobos Á., Tóth T., Szepessy. Vezetőedző: Dobos Barna.


Márton Gábor: – Örülök a játéknak és a rúgott góloknak, ezt nevezem én futballnak. Már a múlt héten is győzelmet érdemeltünk volna, de nehéz elkapni azt a fonalat, amit egyszer elengedtél. Ezúttal viszont sikerült egy rangadót behúznia a csapatnak. Igyekszünk mindig szórakoztatni a szurkolókat, úgy gondolom, ez most teljesült, ráadásul látványos gólokkal is meg tudtuk örvendeztetni a közönséget. (A teljes értékelést holnap olvashatják el).

Fénykép:Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram