Márton Gábor: Ezt nevezem futballnak!

Vezetőedzőnk elégedetten értékelte csapatunk Dunaújváros ellen nyújtott teljesítményét.

A PMFC szombaton magabiztos, 5-1-es győzelmet aratott a rivális Dunaújváros felett az NB III Közép-csoport 22. fordulójában, így a piros-feketék megelőzték a Fejér megyeieket és ismét felléptek a dobogóra. A lehengerlő sikerrel vett rangadót követően először Márton Gábor beszélt a látottakról.

– Elégedett vagyok a játékkal és a rúgott gólokkal, ezt nevezem én futballnak – kezdte a PMFC vezetőedzője. – Már a múlt héten is győzelmet érdemeltünk volna, de nehéz elkapni azt a fonalat, amit egyszer elengedtél. Ezúttal viszont sikerült rangadót behúznia ennek a fiatal csapatnak. Jól játszottunk, meggyőző volt a teljesítmény, talán ha nincs az az egyéni hiba, akkor kapott gól nélkül hozzuk le a meccset, ugyanis az ellenfélnek nem akadt helyzete sem. Remélhetőleg ennek a győzelemnek köszönhetően kiegyenesedünk, és hasonló felfogásban játsszuk tovább tavasszal. Igyekszünk mindig szórakoztatni a drukkereket, úgy gondolom, ez most teljesült, ráadásul látványos gólokkal is meg tudtuk örvendeztetni a közönséget.

Pmfc-Dunaujvaros-068

Márton Gábor ezt követően a siker titkáról is szót ejtett.

– Szeretek néha meglepetést okozni, ezért pattant ki a fejemből, hogy a rangadón végül három gólig jutó Kónya Dávidot középcsatárként játszatom. Sikerült ezzel megtréfálni az ellenfelet, középen nehezen tudták lebiztosítani, a belső védőik körülményesek voltak, így szerencsére bejött a húzásom. Nem biztos, hogy ezt állandósítani fogom, nyilván mindig igyekszem kicsit variálni a felállásunkon, azért, hogy a vetélytársaknak ne legyen olyan könnyű dolga ellenünk. Nyilván ehhez megfelelő játékosok is kellenek, a srácok ezúttal is partnerek voltak ebben és sikeresen megvalósították a taktikát. Gratulálok a csapatnak – mondta végül trénerünk.

A Dunaújváros edzője, Dobos Barna elismerte, hogy a pécsiek végig csapata fölé nőttek, ezért megérdemelt diadalt arattak.

– Óriási egyéni hibákat vétettünk védekezésben, amit a Pécs remekül kihasznált és ezáltal megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Már a félidőben elég nagy hátrányba kerültünk, 2-0-lal fordultunk, ráadásul folytattuk a védekezési hibákat. Ekkor talán valamivel jobb teljesítményt nyújtottunk, de a hazaiak végig fölénk nőttek. Emellett egy olyan stílust is alkalmaztak, amit mi nagyon nehezen tudtunk elviselni – nyilatkozta Dobos Barna.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram