Ismét gólokat várunk a Fradi II. ellen!

Vasárnap negyedik alkalommal mérkőzünk meg az FTC tartalékalakulatával, a mérleg eddig nekünk kedvez – VIDEÓK.

A tabella harmadik helyén álló, Márton Gábor vezette labdarúgócsapatunk az NB III Közép-csoport 23. fordulójában a vasárnapi játéknap nyitányán, 14:00-kor a középmezőnyhöz tartozó FTC II. együtteséhez látogat. A felek korábban két esetben az NB II-ben, míg legutóbb tavaly ősszel a harmadosztályban mérték össze erejüket. Az összesített mérleg a pécsiek számára kecsegtető, hiszen két mecsekaljai győzelem mellett egy gólnélküli döntetlen született.

A PMFC legelőször 2010-ben, az NB II Nyugati-csoport 2010/2011-es szezonjának 3. fordulójában lépett fel a zöld-fehérek tartalékjai ellen. Az akkor Kiss László vezette bajnokaspiráns baranyaiak hazai közönségük előtt magabiztosan győzték le a budapesti IX. kerületből érkezőket. Az összecsapásnak remek alaphangulatot adott, hogy Lovrencsics Gergő már az első percben betalált, majd Gyánó Szabolcs is sikerrel járt, a 3-0-s végeredményt pedig Simonfalvi Gábor állította be.

A második találkozóra szintén az NB II Nyugati-csoportjának 2010/2011-es idényében került sor. A 18. fordulóban megrendezett bajnoki összecsapásra azonban már Mészáros Ferenc készítette fel a piros-feketéket, akik ennek megfelelően veszélyesen játszottak Lipcsei Péter gárdája ellen az Albert Flórián Stadionban. A hajtós meccs 27. percében Gyánó Szabolcs közeli fejesével ragadtuk magunkhoz a vezetést, majd a fordulás után Eszlátyi István tekert a hosszú felsőbe egy szöglettel felérő szabadrúgást, 2-0.

A felek ezt követően évekig nem találkoztak, a PMFC ugyanis visszajutott az élvonalba, ahol négy szezonon át vitézkedett, míg nem aztán licencproblémák miatt a Stadion utcaiakat kizárták az NB I-ből és egészen a megye I-ig süllyedtek, amit sikerült első nekifutásra megnyerni. Az azóta is Márton Gábor vezette együttesünk így legutóbb tavaly ősszel, az NB III-ban fogadta ismét a Ferencváros második számú labdarúgócsapatát, akik ellen 0-0-s döntetlennel zártuk. Ez a meccs nem is a játékról, sokkal inkább a hangulat miatt maradt emlékezetes.

A fentieket összegezve, eddig még sosem szenvedtünk vereséget a zöld-fehérek tartalékjaitól, ellenben kétszer már sikerült őket legyőzni a múltban, míg egy esetben döntetlennel kell beérni. Az eddigi három találkozó során ötször voltunk eredményesek a fővárosiak ellen, akik ellen még egyszer sem kellett be nem tervezett középkezdést végeznünk. Remélhetőleg ez március 19-én, most vasárnap délután is így marad, és támadóink ismét parádézni fognak, ami azt jelentené, hogy a PMFC győzelemmel hagyja el a népligeti Sárosi György-pályát.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram