Visszaszerezték a hitet

Kitűnő húzásnak bizonyult múlt hétvégén a Dunaújváros ellen a jobbszélen már oly sokszor bizonyított Kónya Dávidot középcsatárként játszatni. Márton Gábor vezetőedzőnk húzása maradéktalanul bejött a Fejér megyeiek elleni rangadón, hiszen ötlete nyomán a piros-feketék hamar eredményesek lettek. Kónya Dávid mesterhármassal vette ki a részét az egyébként 5-1-re megnyert derbin.

– Ez a siker visszaadta a bajnokságba vetett hitünket. Való igaz, hogy nem úgy sikerült a tavaszi kezdés, ahogy szerettük volna, hiszen elhullajtottunk két pontot Hódmezővásárhelyen és hármat a Szigetszentmiklós vendégeként. Ha ezek meglennének, az SZTK visszaesésének köszönhetően már szorosabban ott lehetnénk az éllovasok mögött – vélekedett Kónya Dávid.

Pmfc-Dunaujvaros-035

A szezonban már 7 gólnál járó futballistánk hozzátette, hogy az 5-1-es siker jól jött a csapatnak, Kónya Dávid reméli is, állandósítani tudják ezt a formát. Szerinte fontos volt, hogy a piros-feketék tavasszal rangadót tudtak végre nyerni. Bízik benne, hogy a gárda minél többet behúz az ilyen meccsekből, akár most vasárnap, a Ferencváros tartalékcsapata ellen.

– Egyértelműen a három pontért megyünk a Fradihoz. Mindent megteszünk majd a győzelemért. Bízom benne, hogy ugyanilyen jól megyünk bele a meccsbe és sikerül az első pár helyzetünket értékesíteni. Nagyon fontos, hogy vasárnap hátul stabilak, középen agresszívek, elöl pedig hatékonyak legyünk – mondta Kónya Dávid, aki az FTC II. ellen a támadószekcióban kezdhet. Ám, hogy azon belül hol, az meglepetés lesz.

Kónya Dáviddal, a PMFC középpályásával nemrég Palotai Tamás, a Rádió 1 Pécs műsorvezetője beszélgetett. Amennyiben lemaradt róla, az alábbiakban most a teljes interjút meghallgathatja:

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram