„Belenőtt” a ligába

Presztízsmeccset presztízsmeccs követ Varga Tamás számára. 17 éves balhátvédünk múlt vasárnap még korábbi csapattársai ellen hagyhatta el győztesen a pályát, most pedig egy Komló felett aratott diadallal szerezne újabb örömet szurkolóinknak. Játékosunk sokat lépett előre nyár óta, de tudja, hogy még van hova fejlődnie.

Tavaly még a Ferencváros U17-es csapatában játszottál, idén a PMFC U19-es alakulatában kezdtél, de szeptemberben már harmadosztályú bajnokin is lehetőséget kaptál Márton Gábortól. Sikerült azóta felvenni a ritmust?

– Úgy érzem, jobban megszoktam ezt az iramot, a párharcokban egyre inkább fel tudom venni a versenyt az idősebb játékosokkal. Kezdetben sok helyezkedési hibám volt és a játékformát sem annyira éreztem, de a szakmai stáb és a rutinosabb játékosok rengeteget segítettek, amit köszönök nekik – árulta el Varga Tamás.

Milyen volt, hogy az ellenfeleid hirtelen „nőttek pár számot”?

– Bevallom, kicsit furcsa. U17-ben azért az erősebb játékosok közé tartoztam, ott más volt belemenni a párharcokba. Itt azonban mindig maximálisan oda kell tennem magam minden „találkozónál”, hiszen az elsődleges feladatom a védekezés. Ha van lehetőségem, természetesen próbálom segíteni a támadásokat is, de eszetlenül nem mehetek előre. Annak nincs értelme, hogy nyolcan felfutunk gólt lőni.

Pmfc-Dunaujvaros-068

Mi az, amiben fejlődtél és mi az, amiben még szerinted kell?

– A már említett helyezkedés mellett a fejjátékom biztosan javult. Előbbi terén, illetve a kisjátékokban még kéne előre lépnem, továbbá a gyengébb lábamat is erősítenem kell.

Az NB I-es PMFC licencmegvonása körüli bizonytalanság idején te a Fradiba igazoltál, nyáron azonban visszahúzott a szíved Pécsre. Milyen volt számodra a múlt vasárnapi, népligeti meccs? Voltak ismerős ellenfelek?

– Jó érzés volt, plusz motivációt adott a bajnokira. A másik csapatban fiatalok játszottak, mindössze néhány olyan játékos volt, akit csak névről ismertem. A többiekkel vagy játszottam, vagy laktam együtt. Ami még ennél is jobb volt, hogy mi hagytuk el győztesen a pályát – mosolyodott el Varga Tamás.

Ősszel még nem játszottál a Komló ellen, most azonban belekóstolhatsz a baranyai derbi hangulatába is.

– Ha még nem is tapasztaltam, természetesen azért hallottam a Komló-Pécs „ellentétről”, de nekünk ugyanúgy kell készülnünk. Számomra a mostani vasárnapi, Fradi elleni meccshez hasonló presztízsmérkőzés lesz, ezért mindenképpen győzni szeretnék. Csak úgy, mint a soron következő többi megmérettetésen. Szerintem most ráléptünk egy olyan ösvényre, amelyről nem lenne szabad letérni. Ebben a szellemiségben kell folytatnunk és akkor biztosan nem kell majd szégyenkeznünk.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram