Hasonlóval most is elégedettek lennénk

Ízig-vérig baranyai rangadó lesz vasárnap 16:00 órától az NB III Közép-csoportjában, a PMFC a Stadion utcában fogadja a Komlói Bányászt. Pécsett utoljára 2008. március 8-án, az NB II-es bajnokság 18. fordulójában játszottak egymással a riválisok, akkor a hazaiak főlényesen nyertek.

A kilenc esztendővel ezelőtti találkozót felfokozott várakozás előzte meg, bár azért olyan sokan nem voltak kíváncsiak a derbire, mint mondjuk a ’90-es, vagy még korábban, a ’70-es években, amikor még a mecseki bányák szénkitermelése jócskán a csúcson járt.

De vissza 2008-ba, hiszen már az összeállítások is sok érdekes dolgot rejtenek. Kezdve azzal, hogy a piros-feketék kispadján Nagy Tamás ült, míg a vendég kék-fehéreket szintén egy egykori helyi kedvenc, Mészáros Ferenc irányította.

20080308_a

A hazai csapat, a PMFC összeállítása a következő volt: Farkas – Simonfalvi, Lantos, Szabados, Kulcsár – Nagy O. (Horváth Zs., 77.), Wittrédi (Törtei, 70.), Sipos, Fónai – Lengyel (Bozori, 64.), Lovrencsics. Edző: Nagy Tamás.

Ezzel szemben a vendég Komló Bányász névsora sem volt rossz: Kovácsevics – Tallósi, Győri, Fodor, Sághy – Egle, Méhn (Dávid, 59.), Schuszter, Kalmár (Fellai, 46.), Kardos – Czár (Szabó Cs., 46.). Edző: Mészáros Ferenc.

A szombaton 14:30-ra kiírt presztízscsatán Pintér Csaba játékvezetővel az élen vonultak ki a játékosok a kezdőkörbe. Sokáig nem várakoztatták meg az alapos ráncfelvarráson átesett lelátókon helyet foglalókat a pécsiek, a 21. percben Simonfalvi adott jobbról laposan középre, amit Fónai három méterről passzolt az üres kapuba (1-0).

Névtelen3

Aztán a 35. percben Nagy Olivér bolondította meg a komlói védelmet, fürgén megkerülte Fodort, kicselezte Kovácsevics hálóőrt, majd a kapuba helyezett (2-0). Ezzel tehát kétgólos előnnyel mehettek pihenni a piros-feketék, akik a folyatásra is tartogattak még gólokat.

A második félidő 56. minutumában Wittrédi jobb oldali szöglete után Szabados négy méterről fejelt védhetetlenül a kapu közepébe (3-0). Majd a 66. percben Bozori passzolta középre a labdát balról, amit Nagy Olivér öt méterről helyezett a komlói kapuba, beállítva ezzel a 4-0-s végeredményt.

A győztes meccset követően Nagy Tamás nagyon elégedett volt a látottakkal. Szerinte nem volt ugyanis mindegy, hogy a korábbi, soroksári győzelem után hazai pályán miként folytatja csapata. A pécsi tréner emellett kihangsúlyozta, hogy az a 90 perc bizony futball volt a javából!

20080308_c

Mészáros Ferenc, a Komlói Bányász akkori edzője nem volt olyan boldog a lefújást követően, mint PMFC-s kollégája. Szerinte ugyanis már az első tizenöt percben eldőlt a mérkőzés. Véleménye szerint sajátjainak vereségét leginkább az okozta, hogy játékosai túlzottan tisztelték a Pécset.

Nos, kilenc esztendőt követően most vasárnap ismét itthon fogadjuk a komlóiakat, igaz, csak az NB III-ban. Ez persze nem lehet kifogás, remélhetőleg szép számú közönség előtt ilyen, vagy legalább hasonlóan gólgazdag játékkal örvendeztet meg minket labdarúgócsapatunk.

Fénykép: Laufer László/Dunántúli Napló

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram