A támadófoci a mi játékunk

Nem indult zökkenőmentesen a tavasz Károly Bálint számára, hiszen játékosunk a felkészülés finisében sérülést szenvedett. A szélső most kezd újra teljes fordulatszámon pörögni, aminek a Dunaújváros ellen egy, majd a Komló ellen két gól lett az eredménye.

– Végig azt éreztem, hogy remekül alakul számomra a téli felkészülés, jól sikerültek az edzőmeccsek, kiváló erőben voltam, többször is be tudtam találni az ellenfelek kapujába. Viszont a bajnokságot megelőző két hétben egy kisebb sérülést szenvedtem el, ami kihatással volt a szezon elejére. Ez sajnos látható volt rajtam az első bajnokikon is – kezdte Károly Bálint.

Júliusban érkeztél a PMFC-hez, ahol szemlátomást fordulóról fordulóra nyújtottál egyre markánsabb teljesítményt. Mit gondolsz, jobb játékos lettél nyár óta?

– Fizikálisan és játékban is előrébb léptem ezalatt a bő fél év alatt. Úgy érzem, kisebb téli kiesésem után most újból utolértem magam, ráadásul közben a csapat is folyamatosan fejlődik.

Pmfc-Komlo_3-072

2017 első két tétmeccsén elég haloványak voltunk (döntetlen Hódmezővásárhelyen és 1-0-s győzelem a Méhkerék ellen), ezt követően pedig kikaptunk a Szigetszentmiklóstól, pedig inkább mi irányítottuk a találkozót. Majd zsinórban nyertünk hármat, ráadásul a Dunaújváros ellen egyszer, majd a Komló ellen kétszer te is betaláltál.

– Biztos, hogy sikerült sebességet váltanunk és előrébb lépni, egyre inkább megtaláltuk magunkat. Nyilván mindenkinek jó érzés, ha gólt tud szerezni, de nekem tényleg ugyanannyit ér, ha gólpasszt adok. Szerencsére ezekből is van már pár a szezonban. Ezek fölött már csak az áll, hogy a csapat eredményes legyen. Sikerült hamar beilleszkednem a piros-feketék közé, a város is nagyon tetszik, jól érzem magam a PMFC-ben, szóval pozitív az egész. Erőss Csabival és Szabó Ricsivel lakok együtt, jó hármast alkotunk.

Te is úgy érzed, hogy a PMFC ellen mindenki jobban meg akarja mutatni, mire képes?

– Mindenféleképpen. Egy patinás klubról beszélünk. Ebben az osztályban ez a csúcs. Mindenki ellenünk akarja bizonyítani, hogy ő igenis jó futballista, jó csapata van, és ezáltal minden meccsen többet kell beleadnunk nekünk is, mert kettőzött erővel készülnek ránk.

Nehéz hónap következik a gárda számára – meccselünk például a Szentlőrinc, a Szekszárd és a Budafok ellen is– mit vársz az elkövetkező hetektől?

– Úgy is mondhatjuk, kisebb rangadók következnek. Egyik sem lesz egyszerű, hol idegenben játszunk húzós ellenfelek ellen, hol a listavezető jön. Reméljük, minden meccs után győztesen hagyjuk el a pályát. Kemény lesz, de ha önmagukat tudjuk adni és a saját futballunkat játsszuk, akkor biztos, hogy eredményesek leszünk.

Pmfc-Komlo_3-077

Milyen a mi futballunk?

– Támadófoci. A direkt, kreatív támadófoci. Jól a védelmek mögé tudunk kerülni és most tényleg elindultunk egy olyan ösvényen, amit ha folytatunk, akkor huzamosabb ideig sikeresek tudunk lenni. Biztos, hogy a hétvégi megyei rangadó is nehéz lesz, de ha komoly céljaink vannak, akkor ezeket be kell húzni, nincs mese.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram