Csak az első gólig volt nehéz

Labdarúgócsapatunk nagyot küzdve 3-0-s győzelmet aratott a Gyula gárdája felett.

Az erőviszonyok, valamint a tabellán elfoglalt helyezések ellenére sem számíthattuk könnyű győzelemre a bennmaradásért küzdő Gyula elleni bajnokin. Persze már az első félidőben vezethetett volna legalább hárommal a PMFC, de Bodor Márkó, Károly Bálint és Bata Kristóf is kihagyta a lehetőséget – mindháromszor elakadt Harmanban a labda.

Ami késik, nem múlik alapon azonban idővel csak betaláltunk a vendégek kapujába: az első gólt a 67. minutumban a csereként három perccel korábban beálló Frank Richárd szerezte. Ezzel pedig átszakadt a gát, nem sokkal később már három volt a két csapat között, Fekete Marcell a 70., míg Károly Bálint a 77. percben volt eredményes.

A meccs ezzel eldőlt, ám ennek ellenére mentünk tovább előre, s még jó néhány gólt lőhettünk volna, de semmi sem jött össze, és az is megesett, hogy Éreth Attila játékvezető les miatt érvénytelenítette találatunkat. A vége tehát 3-0 lett, szurkolóink nagy tapssal köszönték meg játékosainknak a győzelmet.

NB III., Közép-csoport, 26. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 500 néző. V.: Éreth.
PMFC – Várfürdő-Gyulai Termál FC 3-0 (0-0)
Gsz.: Frank (67.), Fekete (70.), Károly (77.)
Sárga lap: Fekete (55.), ill. Bogdán (18.), Zámbori (59.).

PMFC: Sólyom – Fekete, Krapecz, Fellai, Varga (Szabó R., 79.) – Turi, Hleba (Lőrincz, 64.) – Bata, Koller, Károly B. – Bodor (Frank, 64.). Vezetőedző: Márton Gábor.

Várfürdő-Gyulai Termál FC: Harman – Bogdán, Lipták, Szántó, Pilán – Sipos, Zámbori (Erdős, 61.) – Okos, Nagy G. (Gábor L., 73.), Styecz – Balogh (Hrabovszki, 81.). Vezetőedző: Oláh Ferenc.

6. perc: Sipos szabadrúgásból, 22 méterről a jobb alsó sarkot vette célba, Sólyom ki tudta ütni a labdát.
17. perc: Koller ugratta ki ragyogóan Bodort, aki ziccerben a kapusba rúgta a labdát.
22. perc: Újabb kiváló Koller-indítás, ezúttal Bata lépett ki, de ő sem tudott túljárni Harman eszén.
52. perc: Turi jobb oldali szöglete után Fellai 5 méterről fejelt – 1 méterrel a felső léc fölé.
67. perc: Károly Bálint lőtte jobbról keresztbe a labdát, ami elment a kapu előtt, Frank Richárd pedig 3 méterről a hálóba helyezett (1-0).
70. perc: Fekete tüzelt ballal 23 méterről, a labda megpattant Siposon, így Harmannak nem volt esélye (2-0).
77. perc: Károly Bálint 16 méterről helyezett az üres kapuba (3-0).

– Tudtuk, hogy egyik meccs sem könnyű, főleg, ha nem lőjük be a helyzeteket a meccsen. A srácok remekük játszottak, főleg akkor váltak felszabadulttá, amikor megszereztük a vezetést – mondta a találkozót követően Márton Gábor, a PMFC vezetőedzője. A teljes edzői értékeléseket vasárnap olvashatják el.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram