Megsorozhattuk volna ellenfelünket

Gólparádét rendezhetett volna a PMFC a Várfürdő-Gyulai Termál FC ellen, hiszen a piros-feketék már az első félidőben is kialakítottak néhány százszázalékos ziccert. Akkor még kimaradtak a helyzetek, de a második játékrészben a csereként beálló Frank Richárd beindította a hengert, aminek eredménye sima pécsi győzelem és 3-0 lett. A lefújás után először a mecsekaljaiak trénere értékelt:

– Minden meccsen nehéz megrúgni az elsőt, főleg egy ilyen felfogásban játszó csapat ellen. Az első félidőben 3-4 óriási lehetőségünk volt, amikor a kapussal szemben állt valamelyik támadónk. Ha akkor ők berúgják, szerintem az egész meccs olyan lett volna, mint a második gólunk után. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű feltörni a Gyula védekezését, amely a kiesés ellen harcolva keményen megküzd minden pontért. Ennek ellenére úgy gondolom, a srácok végig remekül és magabiztosan futballoztak. Nyilván ez a vezetés után lett látványosabb, és a lefújásra sokgólos különbség is kialakulhatott volna, ha csak az óriási lehetőségeket nézzük. Láthattunk néhány nagyon jó teljesítményt, a fiúk mentek végig becsülettel, úgyhogy abszolút megérdemelt a győzelem – értékelt Márton Gábor.

Újságírói kérdésre vezetőedzőnk kicsit előre is tekintett a bajnokságban:

– Nem lennénk sportemberek, ha nem mennénk az utolsó meccs 90. percéig. Nekünk az utolsó pillanatig bízni kell a bajnoki címben és a csodában, bár a realitások talaján maradva év elején sem mi voltunk a legnagyobb esélyesek. Összességében remek teljesítményt nyújtunk, a jelenlegi harmadik hely egy óriási bravúr. Most még nem akarok arról tudni, hogy két hét múlva ki lesz az ellenfél… Nyilván tisztában vagyok vele, de jövő héten is egy kemény meccs vár ránk Szekszárdon. A Budafokra majd azután készülünk. Mi mindig győzelemre próbálunk játszani, de a végső helyezésünk már nem csak rajtunk múlik. Bízunk magunkban és bízunk egy kis szerencsében is. Megyünk a végéig és közben azt várjuk, hogy az első két helyen megrogy-e valamelyik csapat. Ezek közhelyek, de most tényleg nem tudok mást mondani, küzdünk meccsről-meccsre, építjük a másfél éve alakult csapatot. Jelenleg még vannak olyan együttesek, amelyek jobb erőkből állnak, mint mi. Ez igaz a háttérre és a keretek játékosmúltjára, amit bizonyos fokig lehet csökkenteni, de vannak határok. Ez a PMFC folyamatosan képességének határán teljesít újoncként, de egyértelmű, hogy megelégedni soha sem szabad – zárta gondolatait Márton Gábor.

A vendégek mestere, Oláh Ferenc elismerte, hogy megérdemelt volt a hazai győzelem:

– Abban reménykedtünk, hogy legalább egy pontot el tudunk lopni. Nincs olyan csapat, amelyiktől gyengébb napján ne lehetne. Úgy gondolom, 60 percig nem volt különösebb probléma, és arra számítottam, hogy a tartásunk végig megmarad. A Pécs irányította a játékot, ezt is vártuk. Mi egy jó sorozatból, egy szép győzelmet követően jöttünk ide, ezért is ért váratlanul az utolsó 25 perc, amikor szétestünk és nincs mit magyarázni, ebben a periódusban meg is sorozhattak volna bennünket – értékelt a vendégek vezetőedzője.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram