Kollernek a csapat fejlődése okoz örömöt

Koller Krisztián a legutóbbi két bajnoki fordulóan egyaránt betalált az éppen aktuális ellenfél hálójába. A PMFC 34 esztendős középpályása két hete a bajnokaspiráns Budafok gárdájának fejelt szépségdíjas gólt idehaza, míg múlt szombaton a Mórahalom ellen vendégként játszva értékesítette magabiztosan a rá bízott büntetőt.

A szezonban majdnem minden meccsen pályára lépő futballistánk így összesen 17-nél jár a kiírásban, a második helyet elfoglalva ezzel a házi, míg a negyediket az NB III Közép-csoportjának góllövőlistáján. Játékosunkat többek között formájáról, motivációjáról, a csapat szerepléséről, valamint a bajnokság hajrájával kapcsolatos elvárásairól faggattuk.

Az elmúlt két meccsen egyaránt remekül játszottál, egyszer-egyszer beköszöntél a vetélytársaknak is. Jól érzed magad a pályán?

– Eddig is élveztem a játékot. Inkább annak tudható be a plusz örömöm, hogy tavasszal sokkal jobban kiegyenesedett a csapat. Az ősszel elveszett mérkőzéseket ezúttal többnyire már be tudtuk húzni. Hatékonyabbak vagyunk játékban és helyzetkihasználásban, illetve agresszívabban lépünk fel a találkozókon. Örülök, hogy az elmúlt két meccsen sikerült betalálnom, de a csapat fejlődése sokkal nagyobb örömet okoz számomra – mondta el Koller Krisztián.

A Budafoknak fejelt gólod élményszámba ment, eddigi találataid között hova rangsorolnád?

– Alapból van bennem egy kis hiányérzet amiatt, hogy ezt a meccset nem tudtuk behúzni. Hogy miért nem sikerült a három pont itthon tartása, arról inkább ne beszéljünk. Visszagondolva, tetszett a budafokiaknak szerzett gólom, amely egy mintaszerű akcióból született úgy, hogy a kapus mozgásával ellentétes irányba visszafejeltem a hosszú sarokba. Nem rangsorolom a találataimat. Szoktam mondani, hogy még annak is örülni kell, ami nem érinti a hálót, csak begurul a vonal mögé.

Múlt szombaton Márton Gábor a mórahalmi első félidő alapján egyenesen mazochistának nevezett titeket, a szünetben mi hangzott el az öltözőben?

– Nem titok, hogy felpiszkált minket, megkaptuk a magunkét. Tény és való, hogy az első félidőben nehezen indult be a gépezet. Nem tudom, hogy az utazás miatt-e, de az ellenfél is úgy jött ki a pályára, hogy visszaálltak, lezárták a területeket és emiatt nehezen tudtunk mögéjük kerülni. Hiányoztak az egyéni villanások, álmoskásan játszottunk, de még jó időben sikerült megrúgnunk az első gólt.

Egészében nézve milyen volt belülről ez a mérkőzés és miért csak a végére pörgött fel kellőképpen a társaság?

– A vezetés megszerzése után a második játékrész már adta magát. Tetszetősen futballoztunk és a 4-0-s végeredmény ellenére akár még nagyobb arányú sikert is arathattunk volna. Valamilyen szinten elismerem, hogy kellett a csapatnak a felpaprikázás. A kritikát mindenki elfogadta és igyekeztünk más szellemben játszani, ami úgy gondolom, majdhogynem maradéktalanul megvalósult. Nem forgott veszélyben a Mórahalom elleni győzelmünk.

Pmfc-Dunaujvaros-081

Hétvégén kemény meccs vár rátok a Paks II. ellen, akiknél nem lehet tudni, ki játszik vissza az első keretből. Az őszi vereség miatt hajt a vágy a visszavágásra?

– A visszavágás mellett minden meccset meg szeretnénk nyerni. Sokat nyom a latba, hogy az első csapatból mennyien játszanak vissza a tartalékokhoz. Mondjuk, van olyan is, hogy a leküldöttek nem feltétlenül motiváltak emiatt, de nem hiszem, hogy a Paksnál ez lenne a jellemző. Hétvégi ellenfelünket egységesnek tartom, hazai pályán azonban győzni szeretnénk, ehhez nem férhet kétség.

Bár a matematikai esély még megvan, úgy tűnik, a feljutás idén nem lesz meg. Ennek ellenére téged mi motivál a bajnokság hajrájában?

– Szerintem velem együtt minden pécsi játékost az motivál, hogy a lehető legtöbb ellenfelet kipipáljuk, és minél feljebb végezzünk. Matematikailag valóban megvan az esélyünk, ám Budafok kétszer is hazai pályán játszik esélyesként, nem gondolom, hogy a Méhkerék és a Dunaharaszti ellen ne nyernének. Ezeket abszolválva valószínűleg meg is nyerik a bajnokságot. Az a baj, hogy a sorsunk ilyenkor már nem a mi kezünkben van. A második helyről viszont nem mondanék le, a hátralévő öt meccset meg akarjuk nyerni!

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram