A helyszínen szurkoltunk Csobothéknak

Klubunk néhány edzője, dolgozója is útra kelt kedden, hogy a helyszínen tekintse meg a magyar válogatott utolsó csoportmérkőzését a horvát U17-es Eb-n. A PMFC-sek nem bizonyultak rossz kabalának, hiszen Szélesi Zoltánék 4-0-ra verték a Feröer-szigeteket, így csoportelsőként jutottunk a legjobb 8 közé. Ráadásul kontingensünk még egy Eb-labdával is gazdagodott, amit korábbi utánpótlás játékosunk, a meccsen gólpasszt is jegyző Csoboth Kevin adott nekünk.

– Azért mentünk ki, mert élőben mindig más egy ilyen mérkőzés. Egy szomszédos országban zajló Eb-t kár lenne kihagyni. Érdemes megnézni, hol tart az európai elit, amit esetleg össze tudunk hasonlítani a mi korosztályos együttesünkkel, illetve az általunk tehetségesnek tartott játékosainkkal. Edzőként érdekes volt, hogy miként játszik a magyar válogatott, milyen rendszerben, felfogásban és taktikával futballoznak – nyilatkozta Sárai György, szakmai igazgató.

A PMFC szakembere azt is elárulta, milyen tapasztalatokat szerzett az út során.

IMAG0488

– Jó volt látni, hogy egyéni képességek alapján van néhány olyan játékosunk, akiben ott van az a tehetség, ami esetleg válogatott, vagy nyugat-európai szintre predesztinálhatja őt. Sokat kell még dolgozniuk és tanulniuk, de az biztos, hogy megvan az az alapjuk, amire építkezve ez elérhető. A találkozón érdekes volt látni, hogy milyen szerkezetben játszottunk, milyen támadásokat vezettünk, hol és hogyan védekeztünk. Fel lehetett fedezni olyan dolgokat, amiből lehet tanulni – mondta el a szakmai igazgató.

Sárai György zárásul hozzátette, jó hangulatú volt a túra, az a hat kolléga, akik elutaztak Luckoba nagyszerűen érezték magukat az úton. Természetesen szurkol a magyar csapatnak Törökország ellen is, pénteken. Már csak azért is, mert arra a találkozóra nem tud elutazni, viszont szeretné még látni Csobothékat Horvátországban.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram