Nagy reményekkel várjuk a tornát

u12

Május 27-én, szombaton 13 órakor kezdődik a PMFC-stadionban a „Danone Focikupa a Gyermekekért” regionális selejtezője. Az országos megmérettetésen összesen 96 csapat és több mint 1200 gyermek versenyez, azért, hogy képviselhesse Magyarországot a nemzetközi döntőben, New Jersey-ben. Pécsett a házigazdák mellett a Szentlőrinc, a Kaposvár, a Paks, a Mohács, a Nagyatád, a Dunaföldvár és a Szekszárd együttesei mérik össze tudásukat.

A PMFC U12-es alakulata már nagyon várja a tornát, amely előtt trénerüket, Élő Tibort kérdeztük:

– Eddig 8+1-ben (8 mezőnyjátékos és 1 kapus) fociztunk, de ezt a tornát 7+1-ben rendezik ezért mostanában ezt a játékot gyakoroltuk, nem hiszem, hogy ez gondot fok okozni. A csapat nagyon várja már az eseményt, nagy élmény lesz nekik, hogy a stadionban futballozhatnak. Persze az is komoly motiváció, hogy egy jó szereplés esetén, az országos verseny megnyerésével New Yersey-be lehet kijutni. Úgy gondolom, hogy a PMFC ezen korosztálya a régión belül kiemelkedő, ezért nagy reményekkel várjuk a tornát – nyilatkozta Élő Tibor.

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, a kupát, amelyet a felnőttek NB III-as bajnokija előtt rendeznek, mindenki ingyenesen tekintheti meg. Továbbá gyermeknap alkalmából díjtalanul léphetnek be a meccsre a pécsi iskolások is!

Facebook Comments

OLVASTA MÁR?

dózsa

Nyolcvan éve született Zengői István

Igazi ritkaság, hogy valaki elindul Angyalföldről és tüke pécsivé válik Mecsekalján. Márpedig megközelítőleg ez történt az 1937. október 19-én, vagyis kerek nyolcvan esztendővel ezelőtt született ...