Pro-licence: két új diplomásunk lehet

A PMFC akadémia igazgatóját, Kulcsár Árpádot és a felnőtt csapat vezetőedzőjét, Márton Gábort is felvették az augusztus végén induló UEFA Pro-licence tanfolyamra.

A jelentkezőknek négylépcsős, több napon keresztül tartó, szakmai felvételi procedúrán kellett sikeresen teljesíteniük ahhoz, hogy bekerüljenek a képzésbe. A felvételi bizottság, valamint a képzés vezetője a 2016 decemberében kinevezett Jörg Daniel, aki a német edzőképzésben szerzett több évtizedes tapasztalatot, mielőtt csatlakozott volna az MLSZ szakmai vezetéséhez.

13658952_1056697901079920_3371979802770892624_n

– Minden edző számára a legfontosabb munkaeszköz a tudás, hiszen csak az ismeretek folyamatos gyarapítása biztosítja a lehetőséget a fejlődésére, ami nélkül a labdarúgás komplex világában nem lehet sikereket elérni. Ezen tudás gyakorlati átadása során valósul meg a csapat felkészítése. A folyamat során az elméleti és gyakorlati tudás kéz a kézben jár, egyik sincs meg a másik nélkül, miközben a személyes rátermettség is fontos szempont – hangsúlyozta az mlsz.hu-nak a német szakember.

Jörg Daniel a képzés kapcsán azt is kiemelte, hogy a közös munka során együttműködő közösségeket szeretne létrehozni a szövetség. Éppen ezért a korábbi, egynapos képzési alkalmak helyett háromnapos szemináriumokon vesznek részt az edzők, melyek lehetőséget adnak szakmai párbeszédre, vitára, és a közös érdekek és célok mentén történő együtt gondolkodásra is.

Gratulálunk nekik!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram