Óriási teljesítmény a fiúktól

A PMFC közönségszórakoztató játékkal 4-0-ra nyert az FC Dabas elleni hazai szezonzáró mérkőzésén. A piros-feketék közül ketten is dupláztak, Koller Krisztián és Károly Bálint is két-két gólt szerzett, utóbbi ráadásul 23 találatával holtversenyben vezeti az NB III Közép-csoportjának góllövő listáját.

Újabb győzelmével a mecsekaljaiak előnye öt pontra nőtt a Szigetszentmiklóssal szemben, amely szombaton 3-1-es vereségbe futott bele Szekszárdon. Ez pedig azt jelenti, hogy a pécsi csapat egy fordulóval a vége előtt már biztosan a második helyen végez a bajnokságban.

– A várakozásainknak megfelelően kezdődött a mérkőzés. Tudtuk, hogy egy stabil, helyenként talán túl kemény csapattal találkozunk. Megnehezítette a helyzetünket, hogy kihagytuk a lehetőségeinket, de a vezető gól után már egyértelművé vált a győzelmünk. A találkozó összképe alapján megérdemelten nyertünk, ám lehetett volna több is a két csapat között – foglalta össze a látottakat a Márton Gábor.

A PMFC vezetőedzője ezt követően újságírói kérdésre válaszolva beszélt a gárda által megszerzett második helyezésről.

– Köszönjük a gratulációt! Szerintem óriási eredmény a csapattól a második hely. Hogyha csak azt nézzük, megye I-től kezdve indult a gárda, akkor pláne bravúr ez az ezüstérem. Ebben a szezonban olyan csapatokkal versenyeztünk, amelyek jobb és erősebb játékosállománnyal rendelkeznek. Kellett egy fél év, mire a srácok elérték ezt a stabil szintet. Az első helyet azért vesztettük el, mert nem tudtunk folyamatosan jó teljesítményt nyújtani, sok volt benne a hullámvölgy. Ősszel, a rutintalanság miatt mentek el a pontok. Legbelül valahol bíztunk benne, hogy egy huszárvágással, szerencsével meg tudjuk nyerni a bajnokságot, de sajnos ez a csapat még nem képes erre. Mindenesetre óriási teljesítmény a fiúktól a második helyezés – emelte ki Márton Gábor.

Végezetül trénerünk azt fejtette ki, hogy minek köszönhető a szezonbeli remeklés.

– Máshol több száz NB I-es meccses játékosokat vettek, míg mi csúnya szóval élve kineveltünk egy Kónya Dávidot, Károly Bálintot. Idézőjelben a semmiből jöttek és mára meghatározóvá váltak. Lehetett benne bízni, hogy minden meccsen képesek megszerezni a győzelmet. Sorolhatnám még Bata Kristófot az ifiből, aki sajnos a téli betegsége után nem találta meg önmagát, de így is káprázatos dolgokra képes. Megtaláltunk egyéniségeket, a keret minden tagja gólveszélyes, főleg a Károly-Koller-Kónya hármas, amely a közel kilencen gólból ötven-hatvan között vállalt. Tudjuk, hogy ők nem lennének, hogyha nem lennének a zongoracipelők. Azt gondolom, csapatként voltunk jók és e mellé párosultak az egyéniségek. Mindenki hozzátette a magáét – zárta gondolatmenetét Márton Gábor, a PMFC vezetőedzője.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram