A gólkirály szerepében: Károly Bálint!

Huszonnégy esztendős balszélsőnk különösen a tavaszi szezonban volt eredményes, az őszi 10 mellé 15 gólt szerzett.

Az NB III-ban újonc PMFC a minden elismerést megillető második helyen zárta a Közép-csoport 2016/2017-es pontvadászatát, míg emellett labdarúgócsapatunk több más statisztikában is az élen végzett. Így például a pécsiek adják a bajnokság gólkirályát, nevezetesen Károly Bálintot, aki egymaga huszonöt gólt szerzett az ezüstéremmel végződő idény során.

A 24. életévében járó, keszthelyi születésű szélső tavaly próbajátékra érkezett a mecsekaljaiakhoz, ahol a felkészülési mérkőzéseken nyújtott megbízható játékával hamar meggyőzte a szakmai stábot. Károly Bálint az egyik vezéregyéniségévé vált a piros-fekete gárdának, amit jól példáz, hogy a 34 fordulóból 33-on szerepelt, míg csupán egyszer volt kénytelen mulasztani.

Penzugyor-_Pmfc_0-055

Persze egy támadót a találatai alapján ítélnek meg igazán, de Károly Bálintnak emiatt sem kell szégyenkeznie, hiszen amíg az őszi idényben „csak” tízszer köszönt be az ellenfelek hálójába, addig tavasszal még ezt is túlszárnyalva újabb tizenöt gólig jutott. Arról, hogy visszanézve miként látja saját és a csapat teljesítményét, már ő magát számolt be személyesen.

– Több szempontból is a mostani volt a legemlékezetesebb bajnoki szezonom. Rengeteg meccset játszottam, a sérülés végig elkerült, valamint a gólok sem maradtak el. Bíztam egy eredményes idényben, de arra nem gondoltam, hogy egyénileg is ilyen jól sül majd el a dolog, arra meg pláne nem, hogy sikerül gólkirályként zárnom – mondta szélsőnk.

Károly Bálint ezt követően kiemelte, számára mely találkozók voltak a legkedvesebbek, illetve azt is elárulta, hogy miért. Ezzel kapcsolatban szurkolóink is szavazhatnak a honlap jobb oldali menüsávjában, ugyanis arra a kérdésre várjuk a válaszokat, hogy drukkereink szerint melyik volt a PMFC szezonbeli legjobb meccse.

Penzugyor-_Pmfc_0-075

– Szerintem az egyik legjobb meccsünk a Dunaújváros felett aratott 5-1-es hazai összecsapásunk volt. Az egész csapat remekül játszott, végül pedig mondhatni gálafocival rukkoltunk elő a közönségnek. Emellett csodálatos élmény volt a Fradi II. elleni találkozó is, hiszen nem mindenkinek adatik meg, hogy ötezer néző előtt focizhasson – folytatta.

Gólkirályunk végül elárulta, hogy a napokban hazautazott családjához, ahol próbál ellazulni. Nyári úti célja pedig a Balaton partja lesz, ahova baráti társaságával készül lemenni egy kis időre. A szórakozás, kikapcsolódás mellett persze próbál feltöltődni, hiszen sokat adott ki magából a bajnokság során, és szeretne újult erővel nekivágni egy még eredményesebb idénynek.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram