Jól zárt a pécsi védelem!

A PMFC nem csak a legtöbb gólt rúgta a bajnokságban, a legkevesebbet is kapta.

Nemrég a PMFC rúgott góljait vizsgáltuk (amit itt olvashat el, amennyiben lemaradt róla), ezúttal pedig a csapat kapott találatait vesszük sorra, amelyből kiderül, az NB III Közép-csoportjának 2016/17-es szezonja során miként teljesítettek védőink és a kapusok, vagyis a piros-feketék hátsó szekciója. A táblázatra tekintve világosan látszik, hogy a második helyen végző mecsekaljaiak többek között azzal is eldicsekedhetnek, hogy az egész mezőnyt figyelembe véve a legkevesebb gólt kapták. Egészen pontosan 22-szer zördült meg a hálónk.

Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy ilyen kevés bekapott góllal még az előttünk bajnoki címet nyerő, s feljutó Budafok sem rendelkezik. De kicsit jobban szétnézve is a baranyaiak védelme szuperált a legeredményesebben, hiszen keleten a bajnok Kazincbarcika 34 forduló alatt 33-at, míg a Nyugati-csoport első helyezettje, a Győr gárdája ugyanennyi lejátszott bajnoki találkozó során szintén 22-szer volt kénytelen a saját hálójából kihalászni a labdát. Ám, hogy ezt az elenyészően kevés gólt a meccsek mely periódusában kaptuk, arról a megszokott módszer szerint kapunk biztos képet.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Ezúttal is negyedórás periódusokra osztjuk a kilencven percet. Így kiderül, hogy az első tizenöt minutumban hét esetben kaptunk gólt, míg a 16-30. percig háromszor jártak túl a védelem eszén. Az első félidő harmadik részében, a 31-45. percig pedig szintén három ellenakció fejeződött be góllal. Az első félidők során tehát összesen tizenhárom gólt kaptunk. A folytatást követően, a 46-60. perc között ismét három esetben zördítették meg a hálónkat. A 61-75. játékperc közötti időben aztán négyszer mattoltak. Végül a 76-90. perc között, két ízben végezhettünk el be nem tervezett középkezdést. A második játékrészek alkalmával tehát kilenc gólt kaptak kapusaink.

Ám ha már a hálóőröket nézzük, Sólyom Csaba a maga 15 fellépése során 6 esetben volt tehetetlen, Gábor Péter pedig 22 pályára lépese során 16 lövést nem tudott hárítani. Labdarúgócsapatunk mellett szól továbbá, hogy a szezonban lejátszott harmincnégy bajnoki forduló során tízenöt olyan mérkőzésünk volt, amelyet lehoztunk kapott gól nélkül. A maradékot viszont sajnos nem, ezek között pedig voltak olyanok, amelyeken a kárunkra döntötték el a három pont sorsát. Ezeket a kudarcokat persze nem lehet csak a védőkre, vagy az éppen a gólvonalon álló kapusra fogni, hiszen a bekapott találatban minden játékosnak megvan a felelőssége.

Főkép: Szabó Zsolt Photography

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram