U15

U15: Szezonértékelés

IMG_6102

A PMFC U15-ös együttese Szabó Csabával kezdte el a 2016/2017-es NB I-es bajnokságot, majd öt forduló elteltével Kósa Sándorhoz került vissza a 2002-es korosztály. A piros-feketék 30 tétmeccsükből elértek 8 győzelmet, 6 döntetlent, 16 esetben azonban nem sikerült a pontszerzés. A csapat gólfelelőse Németh Barnabás volt, aki az 50 találatból 24-et jegyzett, így elnyerte a házi gólkirályi címet, míg összetettben a második helyen végzett.

– Nyáron megpróbáltuk megerősíteni a keretet, nyolc új játékos érkezett. A gyerekek szorgalmasan jártak az edzésekre, viszont sok volt a betegség és a sérülés, ami mindig problémát jelentett a tréningek tervezésében – kezdte szezonértékelőjét Kósa Sándor, edző. – A bajnokságnak voltak olyan periódusai, amikor a csapat védekezése egységet, szervezettséget mutatott, de sajnos szinte nem volt olyan mérkőzés, amikor ne vétettünk volna komoly egyéni hibát, amiből aztán gólt kaptunk. A tavaszi szezonra a téli felkészülés nehézségei ellenére minden téren fejlődést mutatott a csapat, és az utolsó hat fordulóban mindez eredményességben is megmutatkozott. Kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak a srácok, szoros mérkőzéseket játszottunk és a komoly akadémiákkal is felvettük a versenyt. Nehézséget okozott, hogy eredménykényszer alatt kellett játszania a srácoknak, és a 15 megvívott mérkőzésből 10-szer idegenben kellett megküzdeni ellenfeleinkkel. Szervezettségben, taktikai fegyelemben nagyot léptünk előre, voltak kimondottan jó mérkőzéseik a fiúknak, ahol az előre játékban, labdabirtoklásban, játékszituáció-felismerésekben is pozitív képet mutattak. Ilyen volt az idegenben lejátszott Debrecen, Nyíregyháza, valamint a hazai Kecskemét elleni mérkőzés. Ki kell emelni Németh Barnabást, aki az első osztályú bajnokságban 24 gólt szerzett, ezzel második helyen végzett a góllövő listán – zárta gondolatmenetét a PMFC U15-ös gárdájának trénere.

Facebook Comments

OLVASTA MÁR?

Pmfc-Dabas-88

Elmaradt a fordulat, ezüstérmes a PMFC

A piros-feketék a bajnokság záró fordulójában 1-1-es döntetlent játszottak a bronzérmes helyen végző Iváncsa KSE vendégeként. Vasárnap délután az Iváncsa KSE vendégeként játszotta az NB ...