Isten éltesse, Maci bácsi!

18118988_1339512892798154_139101089932573345_n

Egykori játékosunk, majd legendás masszőrünk ma ünnepli 77. születésnapját.

1940-ben Szigetváron született Köves János, akit a pécsi futball-, balett- és sportrajongók inkább csak Maci bácsiként ismernek. A Maci Laciról elnevezett focista szerepelhetett az ifiválogatottban, profi pályafutása 1957-től 70-ig tartott. Korábbi védőnk játszott a PVSK-ban, a Pécsi Dózsában és a Pécsi Bányászban is.

Volt együttesünk technikai vezetője, majd 1983-tól nagyjából húsz éven át gyúrta előbb a kézilabdázókat, később labdarúgóinkat. Utóbbi szakmát már aktív futballistaként kitanulta. Ezt követően „átigazolt” a Pécsi Baletthoz. A PMSC-nél zseniális korszak aktív részese lehetett, hiszen a kupagyőzelem és a bajnoki ezüst éveiben sok nemzetközi meccsen (például a Manchester United ellen) fordult meg a pécsiekkel.

Boda-Pmfc-006

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Korábban a Dunántúli Naplónak így nyilatkozott magáról: „ …kijelenthetem, hogy kevés olyan ember van a városban, mint én. Mert ott ülök minden balettpremieren, de nem hagyom ki a hétvégi pécsi NB I-es focimeccseket sem!”

Valóban kevés olyan ember van a városban, mint ő, de ez nem csak a balett és a pécsi labdarúgás együttes szeretete miatt igaz… Bár azóta az NB I-nek átmenetileg búcsút mondtunk, szerencsére Maci bácsit többször üdvözölhettünk azóta stadionunkban.

A PMFC boldog születésnapot kíván Köves Jánosnak!

Facebook Comments

OLVASTA MÁR?

szabados

Szabados József: 46!

A PMFC szurkolóinak – vitathatatlanul – egyik nagy kedvence volt Szabados József, aki egy kisebb szünet közbeiktatásával 230 NB I-es és NB II-es mérkőzésen erősítette ...