Másodjára is jobbak voltak a svájciak

nevtelen91

A pécsiek Liechtenstein fővárosában, Vaduzban csaptak össze a Grasshoppers együttesével.

A PMSC labdarúgócsapata 1988 nyarán három hazai pályán megvívott Intertotó Kupa mérkőzést követően egy vereséggel és két győzelemmel a háta mögött első idegenbeli találkozójára készült a nemzetközi porondon.

Július 9-én a pécsiek a Grasshoppers Club Zürich vendégeként léptek pályára. Igaz, a svájci gárda a meccs rendezési jogát átadta a szomszédos miniállamnak, Liechtensteinnek, így kerültek végül a piros-feketék Vaduz városába.

Garami József mesteredző tanítványai korábban Újmecsekalján egygólos vereséget szenvedtek a kék-fehérektől, ám ezúttal már új játékosokkal megerősödve készültek a visszavágásra.

A PMSC Rajna-parti vendégszereplésére mindössze ezerháromszázan voltak kíváncsiak. A korabeli feljegyzések szerint a pécsiek három nagy helyzetet is kihagytak, ezzel szemben hazai oldalon elégnek bizonyult egyszer pontosnak, eredményesnek lenni.

A második félidő 65. percében Sutter Alian 20 méterrőll, kapásból lőtt a baranyaiak hálójába. Ráadásul a 79. minutumban Lehota Istvánt kiállították, mert megütötte a Grasshoppers focistáját, André Eglit.

Ezzel tehát végképp elszállt a pécsiek minden esélye a találkozó állásának megfordítására. Jara Kurt gárdája ismét 1-0-ás győzelmet aratott a Munkás felett, ezúttal az Intertotó Kupa 4. csoportkörében.


Grasshoppers Club Zürich – PMSC 1-0 (0-0)

PMSC: Bodnár – Márton, Toma, Hámori – Kónya, Megyeri, Turi, Nagy T. (Nagy I.), Bérczy – Lehota, Balogh (Czéh). Vezetőedző: Garami József.


Az egykori jogelődökre ekkor még két, szintén idegenbeli mérkőzés várt, amelyből ha legalább egyet döntetlenre hoznak, csoportjukban a Grasshoppers mögött nagy eséllyel megszerezhették a második, továbbjutást érő helyet.

Facebook Comments

OLVASTA MÁR?

pmfc_up

Pécsett a fiatalok

Hétvégén kezdődnek a nagypályás utánpótlás bajnokságok, szombaton mindjárt három csapatunk is itthon játszik. U19-es bajnokság, II. osztály, 1. forduló 2017. augusztus 26., szombat, 13:00 PMFC ...