Isten Önnel, Karcsi bácsi!

Életének 82. életévében elhunyt klubunk korábbi fővárosi képviselője, legnagyobb törzsszurkolónk, lelátónk „állandó szereplője”.

Kevés olyan megszállott labdarúgó fanatikust ismerünk, mint Kamarás Károly, aki az elmúlt évtizedek során alig hagyott ki PMFC, PMSC, illetve Pécsi Dózsa meccset. Játszhatott a csapat akár itthon, idegenben, az NB I-ben, alacsonyabb osztályban, vagy épp valahol Európában, ő mindig ott volt a lelátón. Jellegzetes szalmakalapja mellé párosuló kedves természetével üde színfoltja volt a pályák környékének.

Kamarás Károly 1935. március 5-én született Pécsett, 1953-ban azonban a fővárosba költözött. Sokáig a MÁV Budapesti Igazgatóságán dolgozott, mint mérnők- főtanácsos, balesetvizsgáló. Gyakran huszonnégy órás ügyeleteket vállalt, csak azért, hogy aztán minden mérkőzésen ott lehessen. Ha kellett tehervonaton, postakocsikon, mozdonyok fülkéjében utazott, hogy láthassa kedvenceit.

685_1430673751.07

Ám nem csak szurkolt a csapatnak, hanem segítette is őket. Évtizedeken keresztül volt a mecsekaljaiak fővárosi képviselője, az MLSZ-ben. Akkor, amikor hetente kellett a szövetségbe járni, őt kérték fel, vigye a labdarúgók ügyes-bajos dolgait. Karcsi bácsi intézkedett, megbízásokat teljesített és eljárt a ligaülésekre is. Ma, a modern technika mellett mindez kevésbé tűnik fontosnak, egykoron viszont nagy súllyal bírt a szerepe.

Nyugdíjas éveiben feleségével Hajdúszoboszlóra költözött, de a távolság még ekkor sem volt számára akadály. Még a megye I-es szezonban is szinte mindenhova elkísérte a csapatot. Tény, hogy eléggé piros-fekete szemüvegen keresztül vizsgálta a dolgokat, de mindig sportszerű eszközökkel élt, az ellenfelet soha nem szidta. Sőt, akkor is dicsérte a sajátjait, amikor a feddés ideje lett volna. A focimeccsek után is mindig a csapattal tartott, legalábbis amíg nem indult haza a vonata.

Az utóbbi időben egyre ritkábban üdvözülhettük köreinkben, megromló egészsége, majd betegsége miatt alig tudott a pécsiekkel tartani. Múlt csütörtökön villámcsapásként kaptuk a lesújtó hírt, miszerint 82. életévében távozott közülünk. Kamarás Károly temetésére július 17-én, hétfőn 14:30-kor kerül sor a pécsi köztemetőben.

Klubunk osztozik a gyászoló család bánatában, Karcsi bácsi emlékét sosem feledjük!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram