Játékosaink megkapták a magukét

Szombaton lejátszotta első nyári felkészülési mérkőzését a PMFC, csapatunk a Veszprém gárdája ellen ért el 3-3-as döntetlent. A lefújást követően vezetőedzőnkkel, Márton Gáborral beszélgettünk.

– A játék nem olyan volt, mint amilyet vártam, de hozzá kell tenni, hogy a játékosok „kaptak rendesen” a héten, illetve a meccs előtti napon is. Látszólag volt, aki ezt nagyon nehezen viselte és lassan mozgott, nyilván mindenki más ebből a szempontból. A borzasztóan amatőr gólokra, amilyeneket kaptunk, azonban ez nem lehet mentség – kezdte trénerünk.

Pmfc_elso_edzes_2017_07_05-065

– Ha mi is úgy használtuk volna ki helyzeteinket, mint az ellenfél, akkor más lett volna az eredmény. Igazából most arra voltam kíváncsi, hol tartanak az újak, hogy viselik a terhelést, miként illeszkednek abba, amit kérünk. Nyilván a finomítások és a csapatjáték összecsiszolása ezután következik. Ennek ellenére a második félidőben a félpályán sem igazán jött át az ellenfél. Mi viszont nem voltunk elég jók, nem tudtunk annyi és olyan mértékű helyzetet kialakítani, hogy megfordítsuk a meccset. Messzemenő következtetéseket nem szabad levonni. Látjuk, hol vagyunk vékonyak, ezen szeretnénk változtatni – mondta el Márton Gábor.

Vezetőedzőnk főként a védelemmel volt elégedetlen:

– Hétfőn folytatjuk a felkészülést, a játékosok meg lesznek dolgoztatva, hiszen a számszerű eredmény majd csak augusztus 12-én számít, addig nem. Szeretném, ha a csapatjáték javulna. Ami a védekezésünket illeti, kis túlzással tavasszal összesen nem kaptunk annyi gólt, mint ezen az összecsapáson, pláne nem ilyeneket. Vissza kell zökkenteni mindenkit abba a kerékvágásba, amiben voltunk, hiszen előfordultak fegyelmezetlenségek is, területeket nyitottunk az ellenfélnek – így a szakember.

Márton Gábornál arról is érdeklődtünk, miként zajlik a mindennapos munka, illetve azt kapta-e az újonnan érkezőktől, amit várt.

– Volt egy kéthetes periódus a felkészülés kezdete előtt, amit egyénileg kellett megcsinálniuk a játékosoknak. Sajnos látjuk, hogy nem mindenki végezte el. Ez zavar, mert olyan is van közöttük, akitől ezt nem vártuk volna. Az újakkal 10 napja dolgozunk együtt, ez alapján azt mondhatom, az edzéseken mindenki jól melózik, a tréningek minősége javult az elmúlt időszakhoz képest. Mindenki remekül végzi a feladatát. A héten voltak olyan foglalkozások, amitől egy-ketten – még a villámléptűek is – ólomlábakon mozogtak. Ezzel nincs probléma, tíz napig még ez lesz a fő irányvonal. De persze rengeteg gyakorlatot végzünk labdával – avatott be minket vezetőedzőnk.

Trénerünk elárulta, az érkezők, úgy tűnik, komoly erősítések lesznek, de ez biztosan majd csak augusztusban derül ki.

– Régóta figyeltük őket, az alapján lettek kiválasztva. Azt gondolom, hogy tudnak újat hozni a játékunkba, még sokféle felállást szeretnék kipróbálni velük. Ahogy a szurkolók láthatták, kiegészültünk Wittrédi Dáviddal, úgyhogy az előre játékunkban is lesz variáció és konkurenciaharc, ami remélem, hogy jól sül el. Bízunk benne, hogy úgy tudunk nekiindulni a bajnokságnak, hogy elérjük a célunkat, az első helyet – tekintett előre Márton Gábor.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram