Kezdésnek iksz

Lejátszotta első nyári felkészülési mérkőzését az augusztus 12-én rajtoló NB III-as idényre készülő PMFC. A Márton Gábor vezette pécsiek szombat délután hazai pályán, a szintén harmadosztályú VLS Veszprém gárdája ellen kezdték el az edzőmeccsek sorát.

A piros-feketék rögtön a mérkőzés elején büntetőrúgást végezhettek el, ám Koller elhibázta a 11-est. A továbbiakban is többet támadó hazaiak közül ezt követően Horváth és Wittrédi is betalálhatott volna Mikler kapujába, ám mindkettőjük próbálkozása pontatlan volt.

A 21. percben aztán a defenzívebb vendégektől Szabó kapott középen egy remek labdát, kilépett vele a védők közül, majd higgadtan kilőtte a pécsi kapu bal felét, 0-1. A válaszra nem sokáig kellett várni, ám még előtte Fellai bólintott fölé jó helyzetből egy szögletből beadott labdát, majd pedig Rácz suhintását védte a bakonyiak hálóőre.

A 26. minutumban aztán egy szemre is tetszetős támadást indítottak a pályaválasztók, jobbról Horváth tette be a kapu elé a labdát, amibe Bata nem tudott beleérni, ám a hosszún érkező Frank már ideálisabb helyzetbe került, s nem is hibázott, kegyetlenül kilőtte a vendégek hálójának ellentétes felét, 1-1.

Bő tíz perccel ezután azonban ismét a vendégek kerültek előnybe. A félidő végéhez közeledve előbb Bognár talált be szabadrúgásból, majd szinte a középkezdés után Imres volt eredményes, így pécsi szempontból nem igazán kedvező, 1-3-as állással mehettek pihenőre a felek.

A szünetben 6 helyen is változtatott Márton Gábor, majd a fordulást követőn szépítettek a piros-feketék, méghozzá a szünetben becserélt Mojzer révén, aki szerencsés körülmények között, közelről sodorta be a labdát a vendégek gólvonala mögé, 2-3. A támadó nem sokkal ezután duplázhatott volna, ám próbálkozása mellé szállt.

A második játékrészben szinte végig egy kapura játszó pécsiek a 82. percben egyenlítettek, méghozzá egy nem is akármilyen találattal. Rácz vitte a labdát a vendégekre, majd 17-ről káprázatos gólt rúgott a veszprémiek hálójába, 3-3. Összességében kemény, hajtós meccset játszottak a felek, amely jól szolgálta a felkészülést.


Felkészülési mérkőzés
Pécs, PMFC Stadion. Vezette: Szommer.
PMFC – VLS Veszprém 3-3 (1-3)
Gsz.: Frank (26.), Mojzer (56.), Rácz (81.) ill. Szabó (20.), Bognár (37.), Imres (38.)

PMFC, az 1. félidőben: Sólyom – Kónya K., Fiáth, Fellai, Szabó – Rácz, Koller – Frank, Bata, Horváth – Wittrédi. A 2. félidőben: Gőcze – Kónya K., Puskás, Fellai, Szabó – Rácz, Turi – Kónya D., Bata, Károly – Mojzer. Vezetőedző: Márton Gábor.

VLS Veszprém, az 1. félidőben: Mikler – Rédling, Felber, Gulyás, Gunther – Kocsis, Iszlai, Imres, Polareczki – Bognár – Szabó B. A 2. félidőben: Szűcs – Rédling, Felber, Perger, Kókány – Kristály, Friedrich, Vincze, Szenczi – Király, Hoffer. Vezetőedző: Orbán Tamás.


Fénykép: Laufer László/Dunántúli Napló

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram