Siker a somogyi szomszédvárban

Labdarúgócsapatunk Kónya Dávid duplájával 2-1-re nyert a Kaposvári Rákóczi FC elleni edzőmérkőzésen.

Második nyári felkészülési találkozóján egykori élvonalbeli riválisához, a jelenleg szintén harmadik vonalban szereplő Kaposvári Rákóczi FC-hez látogatott a Márton Gábor vezette PMFC. A rekkenő nyári hőség ellenére szép számmal látogattak ki a zöld-fehérek stadionjába, ahol nem kevés pécsi szurkolót is felfedeztünk. Nekik kifejezetten tetszhettek az események, ugyanis a pályán lévő piros-feketék jó iramot diktáltak.

A szerda kora esti szomszédvári előkészületi mérkőzés első félidejének kezdeti perceiben Koller Krisztián riogatta a somogyiak kapusát, akinek már a 9. percben védeni valója akadt. Kónya Dávid 20-ról megeresztett kapáslövése kellemetlenül csavarodott. Valamivel később Károly Bálint távolról elvégzett pontrúgása jól csavarodott ugyan, de középre tartott és így sikerült megfognia a hazai hálóőrnek. Sklata Balázs nem csak védéseivel hívta fel magára a figyelmet, hanem azzal is, hogy a tizenhatoson belül elkaszálta Mojzer Györgyöt, de ezért büntető nem járt.

A 31. percben viszont már ténylegesen góllá érett együttesünk fölénye. Egy kiugratás végén Kónya Dávid jobbról Sklata Balázst és az elmélázó hazai védelmet megelőzve passzolt szépen a hosszú alsóba, 0-1. A félidő előtt Mojzer György lövésével kis híján megdupláztuk előnyünket, de a kapus ezúttal nagyot védett.

A szünetben három helyen cserélt Márton Gábor. Gőcze Gergő, Szabó Richárd és Mojzer György ment le, helyükre pedig Sólyom Csaba, Rácz Áron és a próbajátékon lévő támadó, Mayer Milán állt be a piros-feketéknél. Utóbbi a Győr színeiben több NB I-es meccsel is rendelkezik. A folytatásban mégis a somogyiak kaptál el jobban a fonalat. A 49. percben Hadaró Valentin szabadrúgása után Sólyom Csaba védett óriásit, míg Böjte Patrik bombájánál a kapufa hárított szerencsénkre. Később Nagy János 16-ról a bal alsó felé csavarodó szabadrúgását szintén rutinos kapusunk szedte ki.

A továbbiakban sikerült rendezni a sorokat, helyzeteink révén pedig könnyen lezárhattuk volna az edzőmeccset. Ám az 59. percben Koller Krisztián tévesztett ajtó-ablak ziccerben, a 64. minutumban pedig Mayer Milán csúsztatott fölé egy jónak tűnő labdát. Bő negyed órával a találkozó vége előtt ismét szerencsénk volt, ugyanis Böjte Patrik lövése a keresztlécről vágódott le pont Rajczi Péter elé, a korábbi válogatott támadó azonban nem talált be szemből az üresen álló kapuba. Végül csak nem úsztuk meg kapott gól nélkül a meccset.

A 77. percben egyenlített a Kaposvár. Kollega Krisztián lépett el védőjétől, már hálóőrünket is kicselezte, majd önzetlenül az érkező Sóron Tibor elé tálalt, akinek nem maradt más dolga, mint az üres kapuba passzolni a labdát, 1-1. Az eset felrázta a mecsekaljai társaságot, izgalmas végjáték alakult ki a játéktéren. A lefújás előtt végül sikerült kicsikarni a győzelmet. A 87. percben egy kontratámadás végén Kónya Dávid egy remek mozdulattal elfektette az egész hazai védelmet, és ismét gólt szerzett, ezzel 2-1-re megnyertük az edzőmeccset.


Felkészülési mérkőzés
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 300 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs.
Kaposvári Rákóczi FC – PMFC 1-2 (0-1)
Sárga: Ludánszki (29.), Hadaró (69.) ill. Horváth P. (24.), Szabó (41.), Fellai (57.)
Gsz.: Sóron (77.), ill. Kónya D. (31., 87.)

Kaposvári Rákóczi FC: Slakta (Borsi, 62.) – Szabó A. (Nagy J., 46.), Ludánszki (Lakatos G., 46.), Fodor M. (Bakos B., 62.) – Kollega K., Ur (Böjte, 62.), Nagy K., (Mundi, 65.) Szakály A. (Vajda R., 78.), Hadaró – Andorka (Sóron, 46.), Rajczi (Fonyódi, 75.). Vezetőedző: Artner Tamás.

PMFC: Gőcze (Sólyom, 46.) – Puskás, Fellai, Füredi, Szabó (Rácz, 46.) – Koller, Turi – Kónya D., Horváth P. (Wittrédi, 62.), Károly (Frank, 62.) – Mojzer (Mayer, 46.). Vezetőedző: Márton Gábor.


 

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram