Teszteljük Kozármislenyt

Negyedik nyári felkészülési mérkőzésére készül a Márton Gábor vezette PMFC, amely július 26-án a szomszédos Kozármisleny FC vendégeként lép pályára. A szerdán 18:30-kor kezdődő találkozó nem csak játékosainknak, a szurkolóknak is jó alkalom lesz arra, hogy ismerkedjenek az idén felújított stadionnal, hiszen jelen állás szerint a bajnokság elején ott játsszuk majd hazai meccseinket.

Hétközi edzőpartnerünk jelenleg még alakulófélben van, az NB II-es búcsút követően alaposan átrendeződött minden a kék-fehérek háza táján. A szintén harmadosztály Közép-csoportjának pontvadászatára készülő mislenyieket ismét Németh Zsolt és Kovács Zoltán trenírozza. A játékoskeretben számtalan korábbról ismert PMFC-s focistát köszönthetünk,

Úgy, mint például egykori NB I-es csapatkapitányunkat, Lantos Leventét, vagy épp Hleba Tamást, aki tagja volt megye I-es bajnokcsapatunknak, illetve annak a tavalyi mecsekaljai gárdának, amely ezüstérmes helyen zárt az NB III-ban. Hasonló címekkel büszkélkedhet Grabarics Máté is, aki szintén most kötelezte el magát a Kozármisleny FC-hez. Mellettük pedig ott van még Ipacs Péter, aki a kék-fehérek tavalyi NB II-es csapatából maradt a kapuban.

A több próbajátékossal is kísérletező kozármislenyiek túl vannak egyébként már négy felkészülési találkozón. Kezdésként 3-1-re nyertek a Szentlőrinc SE ellen, majd pedig 2-2-es döntetlenre végeztek a Szekszárdi UFC-vel szemben. A folytatásban 4-0-ra ütötték ki az alacsonyabb osztályú Pécsváradi Spartacus SE-t, míg legutóbb múlt hétvégén a Pénzügyőr SE ellen értek el 1-1-et. Most szerdán viszont a PMFC-vel mérkőznek meg.

A két klub jól ismeri egymást, egykoron sok labdarúgónk szerepelt a szomszéd város együttesében. Közismert emellett, hogy szakmai stábunk korábban kétszer NB II-es ezüsthöz juttatta a mislenyieket, sőt, ha jól visszagondolunk, 2007 és 2011 között 8-szor játszottak egymás ellen a másodosztályban a riválisok, amiből 5-ször a piros-feketék jöttek ki győztesen, 2 döntetlen és 1 vereség mellett.

Az augusztusban rajtoló NB III-as pontvadászat második fordulójában találkozó két baranyai csapat most megismerkedhet egymás játékerejével. A július 26-án, szerdán este 18:30-kor kezdődő felkészülési meccs mindenki számára díjtalanul tekinthető meg. A kozármislenyi stadion kapui fél órával a kezdősípszó előtt nyitnak ki. A kilátogató szurkolók saját belátásuk szerint dönthetik el, hogy beállnak a kapu mögötti teraszra, vagy felülnek a lelátóra.


Felkészülési mérkőzés
2017. július 26., szerda, 18:30
Kozármisleny FC – PMFC


Fénykép: kozarmislenyfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram