Döntetlent játszottunk Eszéken

Szombat délután a horvátországi Eszékre indult a PMFC NB III-as labdarúgócsapatát szállító csapatbusz, amely a tervezett program szerint időben érkezett meg a Dráva-menti városba. A piros-feketék külföldi kiruccanásának célja nem más volt, minthogy ötödik nyári felkészülési mérkőzésük alkalmával összecsapjanak a szintén harmadosztályú NK Osijek második számú gárdájával.

Az este hatkor startoló előkészületi találkozó helyszínéül a helyi kiscsapat, az NK Elektra óváros melletti pályája szolgált, ahol a meccs elejét jelző sípszóra közel százan gyűltek össze. A lelátón a horvát drukkerek mellett nem kevés pécsi szurkoló is helyet foglalt, akik nagy örömmel konstatálták, hogy kezdőnkben egy korábbi hátvédünk, a legutóbb Győrben futballozó Nagy József is helyet kapott.

Az eleinte még rekkenő hőségben zajló edzőmeccs első helyzete a baranyaiak előtt adódott, Károly Bálint hozta ziccerbe Horváth Pétert, aki azonban mellé lőtt. A 15. percben ellenben már pontosabbak voltak a mieink, Mojzer György révén ugyanis sikerült megszerezni a vezetést, 0-1. Nem sokkal később egy szép kontra végén Kónya Dávid tálalt Rácz Áron elé, akinek gólba tartó lövését kivédte a kék-fehérek hálóőre.

Percekkel később egy kiugratást követően Mojzer György vezette a labdát kapura, kissé jobbról el is vállalta a lövést, de a hazai portás remekül zárta a szöget a bal alsó elől. Túl az első félórán szinte egy csapásra úgy érezhettük magunkat, mintha hazai pályán játszanánk, köszönhetően a népes mecsekaljai szurkolótábor biztatásának. A 39. percben egy védelmi hibát követően kiegyenlítettek vendéglátónk, akik közül Ivan Ikic büntetett, 1-1.

A rövid szünetet követően ismét a pécsieknél volt az előny, jobbról Kónya Dávid helyezte a játékszert az eszéki hálóba, 1-2. Erre ismét megadtuk a lehetőséget a pályaválasztóknak, Fellai József csúszott el, a korábban egyenlíteni tudó horvát támadó viszont a keresztléc fölé helyezte az ajándékba kapott labdát. Nem úgy, mint Marko Feric, aki egy elkerülhető megingást követően a 75. percben ismét döntetlenre hozta a találkozó állását.

A hátralévő negyedórában mindkét oldalon megadatott a lehetőség, hogy valamelyik csapat a maga javára döntse el az eredményt. Pécsi részről ehhez egy rögzített szituációból álltak közel a mieink, a Rácz Áron buktatásáért jó helyről megítélt szabadrúgást azonban valamivel a jobb kapuba mellé csavarta a csereként pályára lépő Frank Richárd.

A végén még Gőcze Gergőnek kellett nagyot nyújtózva védenie, így aztán kétszeri piros-fekete vezetés ellenére maradt a 2-2-es döntetlen a Dráva-parti edzőmeccsen. A PMFC számára már csak a felkészülés főpróbája maradt hátra, Márton Gábor vezette alakulatunk a bajnoki rajt előtt, augusztus 5-én, szombaton 18:30-kor a szintén horvát harmadik ligás NK Slavonija Pozega vendégeként játssza utolsó nyári előkészületi mérkőzését.


Felkészülési mérkőzés
Eszék, NK Elektra Stadion, 150 néző. Vezette: Andrej Burilo (Dalibor Conjar, Igor Babic)
NK Osijek II – PMFC 2-2 (1-1)
Gsz.: Ikic (39.), Feric (75.), ill. Mojzer (15.), Kónya D. (47.)
Sárga lap: Ikic (30.), Ivic (31.), Ilic (56.), Bubalo (60.), ill. Mojzer (31.), Fellai (87.)

NK Osijek II: Baresic – Loncar, Nikolic, Ivic, Dadic, Zaper, Jaksic, Ilic, Rajic, Feric, Ikic. Cserék a 68. percben: Stanic – Cikvar, Stamenkovic, Bubalo, Sabolovic, Lebar, Mihovilovic, Miskovic, Furmek, Smojvir, Ilicic. Vezetőedző: Dino Skender.

PMFC: Gőcze – Nagy, Fellai, Füredi, Turi (Szabó, 65.) – Rácz, Koller (Frank, 65.) – Kónya D. Horváth P., Károly (Bata, 75.) – Mojzer. Vezetőedző: Márton Gábor.


Borítóképünk korábbi. Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram