Nagyon szeret itt játszani

Lapszemle: Visszatért a PMFC labdarúgócsapatához az egyik közönségkedvenc, Nagy József, aki szerint a piros-feketék esélyesek a feljutásra – azért jött, hogy ebben segítsen.

– Üdv újra a fedélzeten! A szurkolók örülnek a visszatérésének, kedvelték, amikor itt játszott.

– Nagyon örülök neki, hogy szerettek, én is szerettem itt futballozni – mondta a bal oldali védő, a 29 éves Nagy József. – Jó éveink voltak, nagyon sajnálom, hogy búcsúzni kellett az első osztálytól. Annak idején már megállapodtam a vezetőkkel arról, hogy maradok, itt terveztem a jövőmet, Robert Jarni is számított rám, de aztán jött a rossz hír, miszerint nem maradhatunk az élvonalban. Nagyon jó volt itt játszani, hat és fél évet húztam, ebből egyszer egy évet Kozármislenyben töltöttem, amikor Supka Attila volt a vezetőedző.

– Most hozzátehet még néhány évet. Miért a PMFC-t választotta?

– Volt néhány ajánlatom az NB II.-ből, de a PMFC megkeresése csábítóbb volt. Megmondom őszintén, inkább harcolok az NB III.-ban a feljutásért, mint olyan csapatban futballozzak, amely csak a bent maradásért küzd. A PMFC-nél jelentős célok vannak, nem mellesleg ismét a szeretett városomban élhetek. Márton Gábor tavaly is vissza akart már hozni, de akkor Mezőkövesdről inkább Győrbe igazoltam.

12769_811846488836267_6861392999458939607_n

– Apropó, Győr! Miért nem maradt ott? Most a másodosztályban játszhatna.

– Az utóbbi egy évet az ETO-nál töltöttem, feljutottunk, minden rendben volt. Végigjátszottam szinte az egész szezont, csak öt–hat meccset hagytam ki. Ennek ellenére mégis el kellett jönnöm, ami nagy meglepetés volt számomra. Az okát tudom, de itt nem mondanám el.

– Jó passzban van?

– Úgy érzem, igen. A sérülések szerencsére elkerültek az utóbbi időszakban. Az alapozást a győriekkel végeztem, aztán Pécsett csatlakoztam a munkához, szóval nincs lemaradásom. Sajnos úgy tudom, az első meccsen nem játszhatok a szabályok miatt, de ez még nem száz százalék.

– És az tuti, hogy a PMFC bajnokságot nyer és feljut?

– Folyamatosan néztem, kiket igazol a klub, s ez alapján úgy érzem, ebben a csapatban jócskán benne van a feljutás. Máskülönben nem is vállaltam volna. Persze alaposan fel kell készülnünk, és nagyon oda kell figyelnünk, mert biztosan mindenki ellenünk akarja majd megmutatni, mit tud, mindenki minket akar megverni. De ez szerintem nem jelenthet problémát. Már csak azért sem, mert Márton Gáborék mindig híresek voltak arról, hogy jó társaságot alakítanak ki, olyan brigádot, amely képes küzdeni egymásért, nagyon együtt van. Én például egy hete érkeztem csupán, de már most úgy érzem, mintha el sem mentem volna.


Nyolcan jöttek a piros-feketékhez

A PMFC keretében jelentős változások történtek a nyári szünetben, jelenleg tizennyolc mezőnyjátékos és három kapus áll a szakmai stáb rendelkezésére. Összesen nyolc új futballista érkezett, közöttük többen olyanok, akik magasabb osztályban is szerepeltek már, vagyis biztosan segíteni tudnak abban, hogy a piros-feketék megnyerjék a bajnokságot, s ezzel felkerüljenek a második vonalba. Az érkezők: Gőcze Gergő, Puskás Gábor, Nagy József, Füredi Szabolcs, Horváth Péter, Wittrédi Dávid, Horváth Adrián, Mojzer György.


Szöveg forrása: K. Mayer András/Dunántúli Napló

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram