Magabiztos első győzelem a bajnokságban

A PMFC hazai pályán megérdemelt, 3-0-ás diadalt aratott a rivális Kozármisleny FC felett.

Márton Gábor vezette labdarúgócsapatunk szombat délután, az NB III Közép-csoport 2. fordulójában első hazai bajnokiját játszotta a Stadion utcában. A piros-feketék ellenfele a megyei rivális Kozármisleny FC alakulata volt, amely ellen a kezdőnkben kapott helyet a nyitófordulót még kihagyó Horváth Adrián és Nagy József is.

A rangadó a várakozásoknak megfelelően jelentős pécsi mezőnyfölénnyel kezdődött, ráadásul alig telt el tíz perc az összecsapásból, máris megszerezték a vezetést a mieink. Egy bedobás utáni lövést még védeni tudott Ipacs Péter, ám az ezt követően szögletből beadott labdát Mojzer György három vendégvédő gyűrűjében csúsztatta szépen a hosszú sarokba, 1-0.

A gólt követően sem változott a játék képe, együttesünk folyamatosan védekezésre kényszerítette Németh Zsolt csapatát. A 24. percben Frank Richárd emelte be a labdát balról, amire több pécsi is érkezett, ám a vendégek szerencséjére senki sem tudta kihasználni a lehetőséget. Valamivel közelebb járt Kónya Dávid, akinek a 35. percben leadott közeli lövése a bal kapufáról pattant ki a mezőnybe.

A fordulást követően nem sokat kellett várni az újabb hazai gólra a szép számmal kilátogató szurkolóknak. Az 50. minutumban egy szöglet után Városi Viktor kezezett a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Wittrédi Dávid értékesítette higgadtan a balra vetődő kapus mellett a jobb alsóba, 2-0. Nem sokkal később ismét tizenegyes rúgáshoz készülődhettek a pécsiek.

A 67. percben egy szép kontra végén a szünetben becserélt Károly Bálint tört kapura, akit Ipacs Péter hálóőr csak szabálytalanul tudott megállítani. Barna Gábor játékvezető tehát ismét a büntetőpontra bökött, amit Wittrédi Dávid ugyanúgy rúgott el, mint az elsőt, 3-0. Az utolsó negyedórában növelhettük volna még a különbséget, ráadásul Városi Viktor kiállítása miatt emberelőnyben fejezhettük be a meccset.

A PMFC ezzel a győzelemmel először szerezte meg a három pontot az idei bajnokságban. Reméljük, együttesünk a folytatásban is hasonlóan eredményesen szerepel. A mecsekaljaiak ráadásul az NB III Közép-csoport következő játéknapján is itthon lépnek pályára. Augusztus 27-én, vasárnap 17:30-kor a Budapest Honvéd-MFA II. gárdáját látjuk vendégül.


NB III Közép-csoport, 2. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 1700 néző. Vezette: Barna Gábor.
PMFC – Kozármisleny FC 3-0 (1-0)
Sárga lap: Wittrédi (31.), Mojzer (59.), Fellai (71.), ill. Hleba (37.), Kiss (59.), Németh (66.), Horvát (70.)
Piros lap: Városi (88.)
Gsz.: Mojzer (10.), Wittrédi (50., 68. – mindkettőt büntetőből)

PMFC: Gőcze – Puskás, Horváth A., Fellai, Nagy – Rácz, Koller (Bata, 75.) – Kónya D. (Horváth P., 70.), Wittrédi, Frank (Károly, 46.) – Mojzer. Vezetőedző: Márton Gábor.

Kozármisleny FC: Ipacs – Tar, Racskó, Lantos, Kocsis – Müllerlei, Hleba (Kiss D., 46.) – Németh Á., Tóth M. (Horvát G., 70.), Márkvárt P. (Grabarics, 67.) – Városi. Edző: Németh Zsolt.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram