Elindult a pro-licenc tanfolyam

Márton Gáborral és Kulcsár Árpáddal a csoportban indult az MLSZ Edzőképző Központjának legmagasabb szintű képzése, a Pro-licenc tanfolyam. A szakemberek jó véleménnyel vannak a szemináriumokról és fontos, hogy személyükben két olyan pécsiről beszélünk, akik helyben kívánják kamatoztatni tudásukat.

Még májusban zárult le a többkörös felvételi az idei labdarúgó Pro-licenc tanfolyamra. A kihívásokat két pécsi tréner, Márton Gábor és Kulcsár Árpád is sikerrel vette, így ők is tagjai lehetnek annak a 24 fős csoportnak, akik augusztus végén kezdték meg a képzést.

Jörg Daniel az edzőképző központ igazgatója az mlsz.hu-nak elmondta: a közös munka során együttműködő közösségeket szeretne létrehozni a szövetség, éppen ezért a korábbi, egynapos képzési alkalmak helyett háromnapos szemináriumokon vesznek részt az edzők, melyek lehetőséget adnak szakmai párbeszédre, vitára, és a közös érdekek és célok mentén történő együtt gondolkodásra is.

Az oktatások során kezdetben a magyar és a külföldi labdarúgás történetét tekintették át az edzők. Az általános pszichológiai és kommunikációs előadások után futballszakmai témákban mélyíthették jártasságukat a résztvevők, mérkőzéselemzés, majd erőnléti edzéselmélet szerepelt a programban.

DSC_6770

A keddi délutáni, részben csapatépítő jellegű gyakorlati foglalkozáson előkerült a labda is, egymás közti játék során mutatták meg futballtudásukat a csoport tagjai, számolt be a szövetség honlapja.

– A két és fél nap alatt az alváson kívül tulajdonképpen folyamatosan együtt voltunk. Az oktatásokra a labdarúgás különböző területeiről hívtak meg szakembereket. A tanfolyam magas szintű, az előadók azt hangsúlyozzák, hogy mindenki azt az egy-két gondolatot ragadja ki, ami neki szükséges és a továbbfejlődését szolgálja. Ez a fajta gondolkodásmód pozitív, mert aki a Pro-licencre jelentkezik, annak már rendelkeznie kell egyfajta filozófiával – mondta el Kulcsár Árpád, a PMFC akadémia igazgatója.

A pécsi utánpótlás vezető elárulta, a csoport elég sokszínű, hiszen van két hölgy, akad, aki külföldről jár haza az oktatásra, vannak, akik az utánpótlásban és vannak, akik a profi labdarúgásban dolgoznak.

– Meglepő volt, hogy nagyon gyorsan összejött a társaság. Mindenki nagyon pozitív, és azért jött, hogy több legyen. Remélem, kilenc hónap múlva valamennyien Pro-licences diplomával a zsebünkben jobb edzők is leszünk – tekintett előre Kulcsár Árpád.

Márton Gábor, a PMFC vezetőedzője számára elsősorban az volt örömteli, ahogy a kiválasztás folyt és hogy be tudott kerülni ebbe a szűk körbe. Ráadásul információi szerint a német szakembereknél elég előkelő helyen.

– A képzésen Jörg Daniel, aki észrevételem szerint nagyon jó humorú, kellemes, közvetlen ember, már az elején leszögezte, hogy ő nem bólogató Jánosokat akar itt látni, hanem olyan edzőket, akik felvállalják magukat és van véleményük. Az egyéniségeket keresik, amivé valakit például a fanatizmusa, vagy a szakmai tudása tehet. Jó társaság jött össze, rengeteget beszélgettünk egymással. Lőw Zsolttal is bőven tudtam eszmét cserélni, akik például a Lipcsével hasonló felfogásban futballoznak, mint ahogy mi próbálunk itt Pécsen. Az órák egyébként a határokon belül elég lazák és interaktívak voltak, mindenki felvállalta a véleményét és hozzá mert szólni a témákhoz – mondta el a piros-feketék vezetőedzője.

Legközelebb október elején vár egy háromnapos oktatási blokk a csoport tagjaira.

Fénykép: mlsz.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram