Márton Gábor ismét címeres mezben

A PMFC vezetőedzőjét soraiban tudó magyar öregfiúk-válogatott a Margitszigeten fogadta az ukránok egykori legjobbjait.

Negyed évszázaddal ezelőtt a magyar labdarúgó-válogatott ellen játszotta első nemzetközi mérkőzését a szomszédos Ukrajna nemzeti csapata. Az 1992-es összecsapáson a mieink Kiprich József duplájával és Sallói István góljával 3-1-re nyerni tudtak, majd négy hónappal később, Nyíregyházán ismét legyőzték Ukrajnát, akkor 2-1-re.

A közelmúltban a történelmi jelentőségű első ukrán-magyar meccs előtt tisztelegve Ungváron a házigazdák, közel 6000 néző előtt, sikeresen visszavágtak, de a felek megegyeztek, hogy akárcsak 25 évvel ezelőtt, most is lesz egy második barátságos mérkőzése a két csapatnak. A magyarországi visszavágót szerdán délután a margitszigeti MAC-pályán rendezték.

1J3A3992

Akárcsak májusban, most is az ukránok győztek, 1-0-ás félidőt követően 3-1-re. A vendégek góljai közül kettőt Andrij Vorobej szerzett, egyet pedig Szerhij Nazarenko lőtt, míg a mieink becsületgólját az egykori pécsi támadó, Tököli Attila jegyezte. A találatban fontos szerepe volt a meccset ezúttal végig a pályán töltő Márton Gábornak, akinek lövése nyomán született a magyar gól.

– Óriási élmény volt együtt lenni a régi játékostársakkal, közülük néhánnyal egy klubban fociztam, vagy a válogatottból ismerjük egymást. Az idő vasfoga meglátszott, voltak ennek ellenére szép dolgok. Sokkal jobban éreztem magam, mint az első, Ungváron lejátszott jubileumi meccsen. Akkor tíz perc után le kellett jönnöm a pályáról sérülés miatt, most viszont végig játszottam, illetve az én lövésem nyomán született a gólunk – mondta Márton Gábor.

A PMFC trénere hozzátette, nagyon élvezte a játékot és szívesen szerepelne a továbbiakban is a magyar öregfiúk-válogatottban, amennyiben elfoglaltsága engedi. A margitszigeti találkozót a helyszínen tekintette meg Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, akinek tetszettek a látottak, és jelezte, a szövetség törekedni fog rá, hogy minél több hasonló mérkőzést szervezzenek le az egykori legendás játékosok alkotta válogatott számára.


Magyarország-Ukrajna 1-3 (0-1)

Magyarország: Brockhauser – Szélesi, Mészöly G., Telek, Keller – Márton G., Illés, Halmai, Détári – Lisztes, Tököli. Csere: Vlaszák (kapus), Jenei, Kozma I., Sallói I., Preisinger, Vincze O., Véber Gy. Edző: Gellei Imre.

Ukrajna: Reva – Vascsuk, Jezerszkij, Szobuckij, Koszirin – Levcsenko, Selepnickij, Sevcsuk, Rácz – Vorobej, Nazarenko. Csere: Szviderszkij, Szamoljov, Makszimov, Isztruk, Nahornyak, Selajev, Okszimec. Edző: Anatolij Demjanenko.


Fénykép: mlsz.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram