Boldog szülinapot, Gábor!

Pmfc-Bp._Honved_MK-010

Ma ünnepli 51. születésnapját vezetőedzőnk, korábbi bajnoki ezüstérmes és kupagyőztes játékosunk, Márton Gábor.

Egykori közönségkedvenc futballistánk – légiós karrierjét többször megszakítva – összesen 222 bajnokin viselte a pécsi piros-fekete mezt. A PMSC, illetve a PMFC mellett megfordult az RC Genk, a Honvéd, a Cannes, a Hapoel Kfar Saba, a Hapoel Petah Tikva, a Hapoeal Tel Aviv, a Hapoeal LeZion, a Güssing és a Barcs csapataiban. A válogatottban 21 fellépés és 1 gól jutott neki.

Aktív pályafutása után edzőnek állt. Előbb id. Dárdai Pálnak segített Barcson, majd vezetőedzőként ült a Kozármisleny, a PMFC U19, illetve kényszerűségből beugróként az újmecsekaljai felnőtt csapat padján is. Ezután visszatért Mislenybe, ahol komoly sikereket értek el: a 2011/12-es szezon végén ezüstérmet nyertek az NB II Nyugati-csoportban, majd a következő szezon telén is dobogós helyen adta át a gárdát, „visszaköltözött” ugyanis a Stadion utcába.

A nehéz helyzetben lévő mecsekaljaiakat végül a 12. helyre kormányozta az NB I-ben, a következő évadban pedig egy látványos javulással a 7. helyre ért be a fiatal PMFC-vel a legmagasabb osztályban. Ám közben viszonya megromlott a tulajdonossal, így a padon Véber György váltotta őt 2014 nyarán. Márton Gábor egy kaposvári kitérő után két éve nyáron tért vissza a pécsi kispadra.

Nagy fába vágta a fejszéjét, hiszen a piros-feketéket a megyei I. osztályból kellett visszajuttatni minél hamarabb az NB I-be. Azóta tudjuk, az első akadályt sikerrel vette a csapat, hiszen a 2015/2016-os szezonban bajnoki címet és ezzel együtt feljutást ünnepelhettünk irányításával, az előző évadban pedig ezüstrémes helyig vezette csapatunkat az NB III-ban.

Boldog születésnapot és további sok pécsi sikert kívánunk vezetőedzőnknek!

Facebook Comments

OLVASTA MÁR?

hfc_pecs38_gs

Megkönnyezte a visszatérést

A szombati, Dabas-Gyón elleni bajnoki 60. percében térhetett vissza Erőss Csaba – újra. 23 éves védőnk először októberben esett ki egy bokasérülés miatt, majd néhány ...